sonof basic
-
unnamed93
Witam mam pytanie jaki jest najnowszy albo najlepszy, stabilny soft do sonoffa basic? Obecnie mam SONOFF DUAL R2 ale mam chyba z nim problem. Światło mi się samo wyłącza po hmm 2-3 godzinach tak mam codziennie może zmiana firmware na inny pomoże. Nie zależy mi na czujnikach bo wszystkie mam spięte na mini wemosie.
-
Patryk
-
Xoggo
Niektóre firmware nie pamiętają stanów po odłączeniu od prądu/WiFi. Zrób sobie taki mały test - włącz światło przez Sonoffa, fizycznie wyłącz router, włącz router (czy tam można inaczej w ustawieniach routera) i sprawdź czy po włączeniu routera (gdy Sonoff ponownie połączy się do WiFi) - czy wtedy się wyłączy.unnamed93 wrote: Wed Apr 22, 2020 1:19 am Witam mam pytanie jaki jest najnowszy albo najlepszy, stabilny soft do sonoffa basic? Obecnie mam SONOFF DUAL R2 ale mam chyba z nim problem. Światło mi się samo wyłącza po hmm 2-3 godzinach tak mam codziennie może zmiana firmware na inny pomoże. Nie zależy mi na czujnikach bo wszystkie mam spięte na mini wemosie.
Soft, który wskazał @Patryk jest ok.
-
unnamed93
jak neta nie mam to właśnie sonoff wyłącza się i kaplicaXoggo wrote: Wed Apr 22, 2020 12:05 pmNiektóre firmware nie pamiętają stanów po odłączeniu od prądu/WiFi. Zrób sobie taki mały test - włącz światło przez Sonoffa, fizycznie wyłącz router, włącz router (czy tam można inaczej w ustawieniach routera) i sprawdź czy po włączeniu routera (gdy Sonoff ponownie połączy się do WiFi) - czy wtedy się wyłączy.unnamed93 wrote: Wed Apr 22, 2020 1:19 am Witam mam pytanie jaki jest najnowszy albo najlepszy, stabilny soft do sonoffa basic? Obecnie mam SONOFF DUAL R2 ale mam chyba z nim problem. Światło mi się samo wyłącza po hmm 2-3 godzinach tak mam codziennie może zmiana firmware na inny pomoże. Nie zależy mi na czujnikach bo wszystkie mam spięte na mini wemosie.
Soft, który wskazał @Patryk jest ok.![]()
-
Xoggo
Czyli zmiana softu się szykuje. 
-
unnamed93
właśnie wgrywam, zmontuję i dam znać co i jak.
Edit.
Haa! działa. Pewnie w nocy operator automatycznie "resetuje" router na sekundę może neta nie ma na kompie tego nie widać ale suple rozłącza i gasiło światło.Teraz jest git.
Edit.
Haa! działa. Pewnie w nocy operator automatycznie "resetuje" router na sekundę może neta nie ma na kompie tego nie widać ale suple rozłącza i gasiło światło.Teraz jest git.