sonof basic

unnamed93

Witam mam pytanie jaki jest najnowszy albo najlepszy, stabilny soft do sonoffa basic? Obecnie mam SONOFF DUAL R2 ale mam chyba z nim problem. Światło mi się samo wyłącza po hmm 2-3 godzinach tak mam codziennie może zmiana firmware na inny pomoże. Nie zależy mi na czujnikach bo wszystkie mam spięte na mini wemosie.
Patryk

W ramach testu możesz wypróbować:
 viewtopic.php?p=56587#p56587
Xoggo

unnamed93 wrote: Wed Apr 22, 2020 1:19 am Witam mam pytanie jaki jest najnowszy albo najlepszy, stabilny soft do sonoffa basic? Obecnie mam SONOFF DUAL R2 ale mam chyba z nim problem. Światło mi się samo wyłącza po hmm 2-3 godzinach tak mam codziennie może zmiana firmware na inny pomoże. Nie zależy mi na czujnikach bo wszystkie mam spięte na mini wemosie.
Niektóre firmware nie pamiętają stanów po odłączeniu od prądu/WiFi. Zrób sobie taki mały test - włącz światło przez Sonoffa, fizycznie wyłącz router, włącz router (czy tam można inaczej w ustawieniach routera) i sprawdź czy po włączeniu routera (gdy Sonoff ponownie połączy się do WiFi) - czy wtedy się wyłączy.

Soft, który wskazał @Patryk jest ok. ;)
unnamed93

Xoggo wrote: Wed Apr 22, 2020 12:05 pm
unnamed93 wrote: Wed Apr 22, 2020 1:19 am Witam mam pytanie jaki jest najnowszy albo najlepszy, stabilny soft do sonoffa basic? Obecnie mam SONOFF DUAL R2 ale mam chyba z nim problem. Światło mi się samo wyłącza po hmm 2-3 godzinach tak mam codziennie może zmiana firmware na inny pomoże. Nie zależy mi na czujnikach bo wszystkie mam spięte na mini wemosie.
Niektóre firmware nie pamiętają stanów po odłączeniu od prądu/WiFi. Zrób sobie taki mały test - włącz światło przez Sonoffa, fizycznie wyłącz router, włącz router (czy tam można inaczej w ustawieniach routera) i sprawdź czy po włączeniu routera (gdy Sonoff ponownie połączy się do WiFi) - czy wtedy się wyłączy.

Soft, który wskazał @Patryk jest ok. ;)
jak neta nie mam to właśnie sonoff wyłącza się i kaplica
Xoggo

Czyli zmiana softu się szykuje. :arrow:
unnamed93

właśnie wgrywam, zmontuję i dam znać co i jak.
Edit.
Haa! działa. Pewnie w nocy operator automatycznie "resetuje" router na sekundę może neta nie ma na kompie tego nie widać ale suple rozłącza i gasiło światło.Teraz jest git.

Return to “Pomoc”