Czujnik poczty w skrzynce

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Brawo
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Lucas

Robert Błaszczak wrote: Thu Apr 23, 2020 9:56 am Dziękuję koledzy za miłe słowa :) Dzięki temu wiem, że mój poświęcony czas nie idzie na marne :D
Robert świetny projekt! Taka przelotowa skrzynka idealnie się do tego nadaje. Niestety ja mam skrzynki starego typu i w mojej skrzynce nie ma na to miejsca. Zastanawiam się, kiedy u mnie ktoś przywłaszczyłby sobie antenkę :)
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Dziękuję za miłe słowa :)
Lucas wrote: Thu Apr 23, 2020 7:17 pm Robert świetny projekt! Taka przelotowa skrzynka idealnie się do tego nadaje. Niestety ja mam skrzynki starego typu i w mojej skrzynce nie ma na to miejsca. Zastanawiam się, kiedy u mnie ktoś przywłaszczyłby sobie antenkę :)
Antenka cały czas na miejscu. Może się boją, że jak dotkną, to wywoła to jakiś alarm. Zresztą alarm mam zamontowany w mieszkaniu i piwnicy i sporadycznie zdarza mi się zejść do piwnicy nie rozbrajając jej. Więc kilka razy cała klatka słyszała syrenę :lol: :lol: :lol:

A odnośnie przelotowych skrzynek pocztowych to ja trochę powalczyłem w tym temacie ze spółdzielnią mieszkaniową. Nie chcieli rozmawiać, to napisałem pismo do Poczty Polskiej, aby to Poczta wystąpiła do spółdzielni o wymianę skrzynek na zgodne z obowiązującym prawem. U mnie skrzynki były w przedsionku, a pierwsze drzwi są zamykane domofonem. Jak przychodził listonosz to dzwonił do wszystkich aby mu ktoś otworzył.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
QLQ

Lucas wrote: Thu Apr 23, 2020 7:17 pm
Robert Błaszczak wrote: Thu Apr 23, 2020 9:56 am Dziękuję koledzy za miłe słowa :) Dzięki temu wiem, że mój poświęcony czas nie idzie na marne :D
Robert świetny projekt! Taka przelotowa skrzynka idealnie się do tego nadaje. Niestety ja mam skrzynki starego typu i w mojej skrzynce nie ma na to miejsca. Zastanawiam się, kiedy u mnie ktoś przywłaszczyłby sobie antenkę :)
Antenki sa tez mikropaskowe. Można ja przykleić i zakamuflować

@Robert Błaszczak jak zwykle dał czadu i znów nie będę mógł spokojnie spać jak tego nie zrobię w swojej skrzynce . Nosz k#$$a!!🤣🤣🤣
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
Robert Błaszczak

Rafał, Ty nie bądź taki skromny :D . Dzięki za miłe słowa :)
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

piomar2

Robercie. Twoje zaangażowanie w realizacji projektów związanych z suplą oraz pomoc dla kolegów zasługuje na najwyższy szacunek. Poziom techniczny jest w "ekstra klasie" a pomysły nietuzinkowe. Pozdrawiam :)
Sk_uter
Has thanked: 1 time

Dzięki za info o zostawienie modułu w bezpiecznym miejscu i konieczności puszczenia kabli tylko do czujnika.

Co do drugiego pytania to niestety brama jest zbyt daleko, aby ciągnąć od tego modułu kable.

Czy czujniki otwarcia mają moduły tylko do bram? Zwykły ROW nie będzie tutaj działał?

Z zasięgiem WiFi nie powinno być problemu.

Co do DIY, niestety nie posiadam takich zdolności do tworzenia swoich modułów to wolałbym kupić certyfikowany gotowy moduł.

Co do natywnej obsługi powiadomień to powyższy poradnik odpowiedział mi, że aplikacja supli jeszcze tego nie oferuje czy w planach jest dodanie tej funkcji?
Robert Błaszczak

ROW się nie nadaje, bo nie ustawisz na nim funkcji skrzynki pocztowej.
Odnośnie powiadomień natywnych w Supli, to taka funkcjonalność jest w planach.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Xoggo

Sk_uter wrote: Fri Apr 24, 2020 7:50 pm czy w planach jest dodanie tej funkcji?
Jest, ale nie ma mocy przerobowych aby stało się to w miarę szybko. :roll:
Sk_uter
Has thanked: 1 time

Robert Błaszczak wrote: Fri Apr 24, 2020 7:56 pm ROW się nie nadaje, bo nie ustawisz na nim funkcji skrzynki pocztowej.
Odnośnie powiadomień natywnych w Supli, to taka funkcjonalność jest w planach.
A nie idzie jakoś softu przerobić, aby taka opcja się pojawiła? Bo widzę, że moduł ROW i SBW mają takie same wejścia jako int 1, 2, tylko w row jest to wykorzystane do ręcznego przełącznika, a w module do bramy wykorzystuje czujnik otwarcia.

PS czy podłączając 2 czujniki będzie można ustawić, aby pierwszy włączał powiadomienie, a drugi je deaktywował czy to też już trzeba swoich modyfikacji użyć?

Return to “Pomysły i koncepcje”