Panowie
42zł za 3szt:
https://pl.aliexpress.com/item/40004455 ... hweb201603_
BLE Supla Gateway - wyzwanie dla programistów
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Nie zaobserwowałem u siebie tego zjawiska, ale być może program nie pracował u mnie bez restartu tyle czasu. sudo rpi-update robię dosyć regularnie, a aktualizacja wymaga restartu systemu, więc może dlatego u mnie nie było takiego zjawiska. Od dzisiaj zostawiam RPi w spokoju i obserwuję działanie supla-virtual-device.djack2017 wrote: Mon Apr 27, 2020 10:49 am Potwierdzam, że program się regularnie wiesza (jakieś raz na dwa tygodnie). Można w cronie dać restart np o 1 w nocy, codziennie albo co kilka dni.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
PuteR
Fakt również zauważyłem że zdarza mu się zawiesić niby działa ale żadnych danych nie wyświetla. Szybki restart rozwiązuje problem
-
kris.gie
- Has thanked: 1 time
Plus wysyłka prawie 11zł.artur_n wrote: Mon Apr 27, 2020 5:48 pm Panowie
42zł za 3szt:
https://pl.aliexpress.com/item/40004455 ... hweb201603_
-
artur_n
Wczoraj kupiłem i zapłaciłem 43zl.
PS. Pomyślałem że można by zastosować drukowaną przystawkę na CR123A i czas działania wzrósł by kilkukrotnie.
PS. Pomyślałem że można by zastosować drukowaną przystawkę na CR123A i czas działania wzrósł by kilkukrotnie.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
PuteR
Zauważyłem u siebie pewną zależność odnośnie działa bluetooth w RPI 4. W normalnych warunkach łączy się z czujnikami xiaomi nawet jak znajdują się w innym pomieszczeniu, ale wystarczy że podłącze do RPI zewnętrzny dysk twardy bez dodatkowego zasilania i połączenie od razu zanika.
W moim przypadku trochę to problematyczne bo na tym samym RPI mam postawią sambę i wykorzystywałem to jako taki mini serwer NAS w domu. Czy myślicie że jakiś hub z własnym zasilaniem mógłby rozwiązać ten problem czy raczej nie będzie miało to nic do rzeczy??
W moim przypadku trochę to problematyczne bo na tym samym RPI mam postawią sambę i wykorzystywałem to jako taki mini serwer NAS w domu. Czy myślicie że jakiś hub z własnym zasilaniem mógłby rozwiązać ten problem czy raczej nie będzie miało to nic do rzeczy??
-
PuteR
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Teoretycznie powinno być ok., ale dyski potrzebują dosyć sporo prądu (szczególnie talerzowe). Musisz spróbować zasilić ten dysk z dodatkowego źródła.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
PuteR
Ok, w takim razie spróbuję z tym hubem. Czy przy zakupie takiego huba warta zwracać na coś uwagę, czy raczej wszystko jedno?