Mam Nice z SBW-02 włączonym w PP (nie mam styków Open i close). Potrafię rozpoznać czy brama jest otwarta, czy zamknięta. Harmonogramy potrafią więc zamykać tylko gdy jest otwarta oraz otwierać tylko gdy jest zamknięta. Chciałbym jednak zrobić warunek w IFTTT ktory otwiera bramę gdy pojawiam się pod domem.
Niestety,, linki bezpośrednie nie pozwalają na osobne komendy Open i close i generują tylko łączne open-close. Zatem IFTTT po rozpoznaniu mojej lokalizacji zmienia stan z zamkniętej na otwarta i odwrotnie, podczas gdy powinien sprawdzić, czy jest zamknięta i tylko wtedy otworzyć.
Czy da się to jakoś obejść?
IFTTT
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Aby miało to ręce i nogi musisz zaczekać na wsparcie przez cloud odseparowanych akcji "OPEN" "CLOSE".
Serwer nie wie w którą stronę ruszy zatrzymana brama. Dlatego harmonogramy sprawdzają co kilkadziesiąt sekund czy zadana pozycja została
osiągnięta. Tak samo musi działać link bezpośredni. Musisz zaczekać na v2.4....
Jeśli nie chcesz czekać to musiałbyś napisać skrypt, który zachowuje się jak harmonogram.
Serwer nie wie w którą stronę ruszy zatrzymana brama. Dlatego harmonogramy sprawdzają co kilkadziesiąt sekund czy zadana pozycja została
osiągnięta. Tak samo musi działać link bezpośredni. Musisz zaczekać na v2.4....
Jeśli nie chcesz czekać to musiałbyś napisać skrypt, który zachowuje się jak harmonogram.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
PioSko
dzięki...
)
Zatem nie będę na razie bohaterem domu... ;(
Zatem nie będę na razie bohaterem domu... ;(
-
Gucio2607.
Da się przez supla.scripts
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
-
PioSko
A gdzieś znajdę dokumentację? Nic nie wiem o skryptach w supla.
-
Gucio2607.
Zainstalowane: