Od kilku dni zauważyłem problem z działaniem supli na Home Assistant.
Chce zmienić stan światła lub innego urządzenia, suwak w HA przełącza po czym wraca do stanu wyłączony(fizycznie stany się nie zmieniają). Zrobię restart serwera to działa chwile dobrze i po chwili znów to samo.
Próbując coś wymyslić zrobiłem:
Wygenerowałem nowy tokken, wszystkie aktualizacje zrobiłem, dodałem z githuba nowe repozytorium do supli(katalog integrations).
Wykasowałem encje i dodałem na nowo
Home Assistant brak urządzeń supla
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
A nie masz problemu z przekraczaniem limitu zapytań do Supli? W ustawieniach profilu na cloud można sprawdzić wykorzystanie limitówakir wrote: Fri May 08, 2020 6:03 am Od kilku dni zauważyłem problem z działaniem supli na Home Assistant.
Chce zmienić stan światła lub innego urządzenia, suwak w HA przełącza po czym wraca do stanu wyłączony(fizycznie stany się nie zmieniają). Zrobię restart serwera to działa chwile dobrze i po chwili znów to samo.
Wygenerowałem nowy tokken, wszystkie aktualizacje zrobiłem, dodałem z githuba nowe repozytorium do supli(katalog integrations).
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
777dawid
Mam ten sam problem. Urządzenia po każdym restart homeassistant są widoczne 50min. Faktycznie problemem jest Limit żądań do API. Jest tam 1000 a obliczyłem że homeassistant w moim przypadku wysyła ok 1200 na godzinę. Co dziwne wcześniej taki problem nie występował. Nie idzie ustawić scan_interval dla usługi supla ponieważ nie jest obsługiwany. Mam pytanie czy jest możliwość zwiększenia tego limitu? Ewentualnie jakiś sposób aby wszystko przywrócić do prawidłowego działania jak bym mógł prosić to bym był wdzięczny.klew wrote: Fri May 08, 2020 7:40 amA nie masz problemu z przekraczaniem limitu zapytań do Supli? W ustawieniach profilu na cloud można sprawdzić wykorzystanie limitówakir wrote: Fri May 08, 2020 6:03 am Od kilku dni zauważyłem problem z działaniem supli na Home Assistant.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Limit został wprowadzony niedawno. Dlatego problem wcześniej nie występował.777dawid wrote: Fri May 08, 2020 10:03 am Mam ten sam problem. Urządzenia po każdym restart homeassistant są widoczne 50min. Faktycznie problemem jest Limit żądań do API. Jest tam 1000 a obliczyłem że homeassistant w moim przypadku wysyła ok 1200 na godzinę. Co dziwne wcześniej taki problem nie występował. Nie idzie ustawić scan_interval dla usługi supla ponieważ nie jest obsługiwany. Mam pytanie czy jest możliwość zwiększenia tego limitu? Ewentualnie jakiś sposób aby wszystko przywrócić do prawidłowego działania jak bym mógł prosić to bym był wdzięczny.
A ten "scan_interval" to nie jest ustawienie po stronie HA? Przecież to oznacza jak często ma być odpytywane zewnętrzne urządzenie o stan.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
[email protected]
-
akir
Odnawianie limitu chyba zupełnie nie działa, ja już zupełnie nie mogę niczym sterować. Dziś 10, a pisze ze odnowi 8.05
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.