Testuję przy wyłączonym lokalnym buforze żeby mieć dane na bieżąco.
Pozostaje podłączyć pod gazomierz, tylko muszę się przewiercić z klatki do mieszkania żeby przewód doprowadzić i będę testował już na żywym organizmie
Kurde, ja myślałem, że cena w katalogu to ta, którą wystawi sklep producenta, a pozostali dystrybutorzy będą mieli ceny bardziej realne. A tu wygląda na to, że cena katalogowa jest dla dystrybutorów... Czyli nie ma bata, trzeba będzie wybulić koło 200 zł.
Jeśli odnajdziesz gdzieś umowę na dostawę wody / odbiór ścieków, to zerknij jakie tam są zapisy w tej kwestii. U mnie jest tak, że główny wodomierz jest wymieniany / legalizowany na koszt wodociągów, a wszystkie dodatkowe jako podliczniki (np. do podlewania ogrodu) na koszt właściciela. Analogicznie w blokach główny wodomierz to temat wodociągów, wodomierze mieszkaniowe to spółdzielnia / wspólnota.lesny8 wrote: Mon May 11, 2020 8:56 pm Jest to raczej wodomierz rozliczeniowy![]()
Czytam o tych wodomierzach, własności i obowiązku legalizacji. Dramat, nikt u mnie z żyjących w domostwie tego nie robił, nawet o tym nie wiedzieli, że co 5 lat trzeba legalizować. Raz przykręcone, założone plomby i basta. Z wodociągów, też nikt nie szumiał.
Pisząc o wymianie przez dostawcę wody, masz na myśli fizyczną wymianę starego licznika na kupiony przeze mnie nowy?
Taka wymiana wodomierza to nie operacja na otwartym sercu, ale pewnie chodzi o fakt samego zaplombowania przez pracownika wodociągów. Musze się tam jutro do nich dodzwonić.