Współpraca SRM-10 i SRW-01
-
Cisek
Panowie, sprawa rozwiązana! I rozwiązanie jest bardzo proste - wystarczy wejście na silnik rolety połączyć równolegle do wyjść na silnik obu wyjść sterujących. Wejścia z przycisków Supli pozostają niewykorzystane. Działa bez wzajemnego zakłócania. Co prawda, program nie dostaje informacji o procentowym położeniu rolety, ale mogę niezależnie sterować roletą z guzika oraz z aplikacji.
-
elmaya
and if you activate the devices simultaneous in opposite directions you will have fireworks.

-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Jakbyś spróbował podłączyć, tak jak Ci opisałem, to miałbyś poprawny stan rolety w aplikacji. Przy takim podłączeniu jak wykonałeś jeśli ktoś z domowników będzie otwierał roletę z przycisku, a Ty w tym czasie dasz z aplikacji sygnał zamykania rolety to spalisz silnik rolety.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
To akurat nie jest dobre rozwiązanie.Cisek wrote: Mon May 11, 2020 6:40 pm Panowie, sprawa rozwiązana! I rozwiązanie jest bardzo proste - wystarczy wejście na silnik rolety połączyć równolegle do wyjść na silnik obu wyjść sterujących. Wejścia z przycisków Supli pozostają niewykorzystane. Działa bez wzajemnego zakłócania. Co prawda, program nie dostaje informacji o procentowym położeniu rolety, ale mogę niezależnie sterować roletą z guzika oraz z aplikacji.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Mam nadzieję, że kolega @Cisek zadowolony ze swojego rozwiązania zaglądnie jeszcze na forum i przeczyta nasze uwagi. Jeszcze przed puszczeniem z dymem rolety
. Żeby nie było, to dostał ostrzeżenia nawet w dwóch językach

Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
Cisek
Faktycznie muszę przemyśleć moje rozwiązanie...
Fajerwerki tylko w Nowy Rok.
Klawisze do rolet mam dzwonkowe, ale faktycznie tak może się zdarzyć...
Klawisze do rolet mam dzwonkowe, ale faktycznie tak może się zdarzyć...