Hej.
Zakupiłem sbw, jutro zamiaruję instalować. Płytka połączeń w centralce wygląda tak:
Połączenia:
A1: 24V +
A2: 24V -
11: open A
14: - ( trzeci zacisk od góry)
Niczego nie pomieszałem?
Jak w tym setupie uzyskać informację o aktualnym położeniu bramy? Trzeba coś dokładać, czy napęd wie?
Dzięki!:)
KŁ
SBW-02 vs FAAC d600
-
yahoo
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Nie pomieszałeś.
Jedyne miejsce gdzie możesz spróbować podłączyć IN1/2 to zacisk LAMP. Obawiam się jednak, że to wyjście działa tylko podczas ruchu bramy. Najlepiej sprawdzić to multimetrem podłączając sondy pod LAMP i +24. Jeśli na tym wyjściu nie możesz polegać to pozostanie podłączenie kontaktronu.
Jedyne miejsce gdzie możesz spróbować podłączyć IN1/2 to zacisk LAMP. Obawiam się jednak, że to wyjście działa tylko podczas ruchu bramy. Najlepiej sprawdzić to multimetrem podłączając sondy pod LAMP i +24. Jeśli na tym wyjściu nie możesz polegać to pozostanie podłączenie kontaktronu.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
yahoo
Hej.
Dziekuję:) Założyłem, podłączyłem zgodnie z powyższym, działa!
Niestety, na tym wyjściu LAMP jest cokolwiek tylko w czasie ruchu bramy, zatem jako wskaźnik otwarcia odpada. Dlatego mam dwa pytania o kontaktron.
Chciałbym mieć tylko informację, czy brama jest zamknięta całkowicie, dowolny inny stan uznaję za "otwarty". Czy wystarczy dowolny kontakton, czy powinienem zwracać na jakiś parametr szczególną uwagę (np "domyślnie otwarty / zamknięty")? Jeden przewód z kontaktronu podłączam do wejścia na SBW, a drugi? Do wyjścia 24V (+? -?) na centralce bramowej?
Wybacz laickie pytania, ja nie elektronik
pozdrówki
yahoo
Dziekuję:) Założyłem, podłączyłem zgodnie z powyższym, działa!
Niestety, na tym wyjściu LAMP jest cokolwiek tylko w czasie ruchu bramy, zatem jako wskaźnik otwarcia odpada. Dlatego mam dwa pytania o kontaktron.
Chciałbym mieć tylko informację, czy brama jest zamknięta całkowicie, dowolny inny stan uznaję za "otwarty". Czy wystarczy dowolny kontakton, czy powinienem zwracać na jakiś parametr szczególną uwagę (np "domyślnie otwarty / zamknięty")? Jeden przewód z kontaktronu podłączam do wejścia na SBW, a drugi? Do wyjścia 24V (+? -?) na centralce bramowej?
Wybacz laickie pytania, ja nie elektronik
pozdrówki
yahoo
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Zastosuj dowolny kontaktron od systemu alarmowego (zamknięty przy przyłożonym magnesie). W przypadku SBW-02 możesz drugi przewód podłączyć do + lub do -.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
yahoo
O, i to jest podpowiedź. Dzięki, kupię coś, podłączę i dam znać - może się przyda innym posiadaczom takiego jak mój setupu:)
pozdrówki
yahoo
pozdrówki
yahoo
-
yahoo
Update: Ostatecznie padło na kontaktron Satel B-3A. Podłączyłem zgodnie z powyższą sugestią, wszystko działa i śmiga, stan bramy pokazuje się w aplikacji. Super 
pozdrówki
y
pozdrówki
y
-
Piter
Witam czy możesz podesłać więcej zdjęć jak zamontowales sbw02 do face d600
-
Piter
A czy można podłączyć dwa napędy face d600 do sbw02 dzięki za odp
-
Piter
Sbw02 nie mogę się połączyć z wifi komunikat przy dodawaniu urzadzenia że wifi wylaczone i nie może odczytac identyfikatora lub nazwy