Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1217
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pn mar 09, 2020 10:18 pm

Chlopaki a te rezystory 470ohm to w wer smd jakie muszę zastosowac? Takie normalne 0603 czy 1206 nie spalą sie?
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1217
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

śr mar 11, 2020 11:23 pm

Hmm . Ciężki temat z tymi Triakami bez N
Tu chyba najlepiej wytłumaczone: https://www.youtube.com/watch?v=VNYcD7MEp4A&t=1528s
LP3669 - układ, który jest tu niezbędny.
Awatar użytkownika
Elektryk Szczecin
Posty: 41
Rejestracja: pt sty 03, 2020 11:14 pm

wt kwie 07, 2020 10:01 pm

Robert Błaszczak pisze:
śr lut 12, 2020 11:04 am
No a jednak nie ma tam żadnego podtrzymania (żadnego aku), a działa. Hmmm..., co te chińczyki wymyślili :lol: :lol: :lol:
A w chińskiej płytce jest taki układ

LP3669
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1217
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

czw kwie 09, 2020 6:02 pm

Elektryk Szczecin pisze:
wt kwie 07, 2020 10:01 pm
Robert Błaszczak pisze:
śr lut 12, 2020 11:04 am
No a jednak nie ma tam żadnego podtrzymania (żadnego aku), a działa. Hmmm..., co te chińczyki wymyślili :lol: :lol: :lol:
A w chińskiej płytce jest taki układ

LP3669
Tak wlasnie. Załącza on i rozłacza zasilanie z częstotliwością 50Hz, przez co to dziala. Ale nie znalazlem tego ukl do kupienia i dałem sobie spokój.
k500.p500@gmail.com
Posty: 5
Rejestracja: pn gru 09, 2019 10:28 am

czw kwie 16, 2020 4:01 pm

Darkman pisze:
śr lut 12, 2020 9:39 am
Patryk pisze:
śr lut 12, 2020 6:53 am
Darkman pisze:
śr gru 11, 2019 2:15 pm

W końcu sam doszedłem jaki jest pinout ...
@Darkman
Masz może pinout dla MiniTiger-a 1gang ?
Zależy czy to wersja z fabrycznym eWelink czy z Tuya.
Witam
Mam pytanie: Jak wprowadzić wersję Tuya w tryb flashowania? (zewrzeć gpio00 z gnr?)
Pozdrawiam
bigthomas
Posty: 50
Rejestracja: pn sie 12, 2019 3:35 pm

pt kwie 17, 2020 6:06 am

k500.p500@gmail.com pisze:
czw kwie 16, 2020 4:01 pm
Darkman pisze:
śr lut 12, 2020 9:39 am
Patryk pisze:
śr lut 12, 2020 6:53 am

@Darkman
Masz może pinout dla MiniTiger-a 1gang ?
Zależy czy to wersja z fabrycznym eWelink czy z Tuya.
Witam
Mam pytanie: Jak wprowadzić wersję Tuya w tryb flashowania? (zewrzeć gpio00 z gnr?)
Pozdrawiam
Tak, przy podłączeniu modułu musi być zwarty GPIO0 z GND.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1217
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pt maja 22, 2020 7:09 pm

Znalazlem i kupilem po 35 zl takie cudo - odpowiednik touch w niższej o połowę cenie na zwykly włącznik, BEZ N. Tyle ze na 8285 esp.
Link do aukcji ALi: https://pl.aliexpress.com/item/40007271 ... 2e0eWpl1uX
Screenshot_20200522-210701_AliExpress.jpg
Screenshot_20200522-210701_AliExpress.jpg (285.97 KiB) Przejrzano 211 razy
.
Plytka o wym 2.6cm x 5cm. Fajna mała, scowa sie bez problemu za wlacznik.
IMG_20200522_211116.jpg
IMG_20200522_211116.jpg (459.95 KiB) Przejrzano 211 razy
IMG_20200522_211054.jpg
IMG_20200522_211054.jpg (762.26 KiB) Przejrzano 211 razy
Ostatnio zmieniony sob maja 23, 2020 12:52 am przez QLQ, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1217
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob maja 23, 2020 12:25 am

Działa na zwykłychg żarówkach, świetlówkach i led (przynajmniej na moich 6 różnych - 3 led i 3 świetlówki)
Soft @espablo inCan Easy , konfig:
Clip.jpg
Clip.jpg (16.1 KiB) Przejrzano 185 razy
FILM Z DZIAŁANIA : https://youtu.be/Vx1wM67v4u4
Ostatnio zmieniony sob maja 23, 2020 1:16 am przez QLQ, łącznie zmieniany 1 raz.
Patryk
Posty: 775
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

sob maja 23, 2020 12:59 am

Wynika z tego, że ta płytka ma takie same gpio jak sonoff mini.
W ramach testu możesz wypróbować też ten soft:
 viewtopic.php?p=60440#p60440
bigthomas
Posty: 50
Rejestracja: pn sie 12, 2019 3:35 pm

ndz maja 24, 2020 5:59 pm

QLQ pisze:
sob maja 23, 2020 12:25 am
Działa na zwykłychg żarówkach, świetlówkach i led (przynajmniej na moich 6 różnych - 3 led i 3 świetlówki)
Soft @espablo inCan Easy , konfig:

Clip.jpg

FILM Z DZIAŁANIA : https://youtu.be/Vx1wM67v4u4
Czyli jak włączę włącznikiem na ścianie i wyłączę przez suplę, to żeby ponownie włączyć światło muszę dać wyłącz/włącz na na włączniku na ścianie. Czy działa tylko z włącznikami dzwonkowymi?
ODPOWIEDZ