Ja osobiście najbardziej czekam na sterowniki ogrzewania: pieca gazowego i ogrzewania podłogowego (elektrycznego - GKW-01), najlepiej jakby pojawiły się przed tą zimą
Tak na teraz to myślę nad ściemniaczem na 230v i interfejsem 4 wejść.
Ja osobiście najbardziej czekam na sterowniki ogrzewania: pieca gazowego i ogrzewania podłogowego (elektrycznego - GKW-01), najlepiej jakby pojawiły się przed tą zimą
Jeżeli dobrze pamiętam to ostatnio w gniazdku z firmy Ospel z wbudowanym portem USB widziałem logo Zamel -a.Lucas wrote: Thu May 28, 2020 10:11 am Dla mnie osobiście to najszybciej chyba ściemniacz LED dopuszkowy, interfejs 4-wejściowy.
Chciałbym jakby pojawił się kiedyś ROW-02 w zmniejszonej obudowie, bo przy instalacji bezpuszkowej, nawet przy puszce kieszeniowej czasem ciężko go upchać.
@Ernest, a gdyby tak nawiązać współpracę z jakimś producentem łączników i zrobić łącznik dwuklawiszowy z wbudowanym ROW-02 w swojej obudowie? Wtedy to wszystko by można próbować zmieścić w normalnie puszcze. Coś podobnego jak Ospel wypuścił przycisk, który może sterować Waszą Extą.
Oglądam moją Arię z USB z każdej strony i ja tam logo Zamela nie widzęrav.b wrote: Thu May 28, 2020 10:24 amJeżeli dobrze pamiętam to ostatnio w gniazdku z firmy Ospel z wbudowanym portem USB widziałem logo Zamel -a.Lucas wrote: Thu May 28, 2020 10:11 am Dla mnie osobiście to najszybciej chyba ściemniacz LED dopuszkowy, interfejs 4-wejściowy.
Chciałbym jakby pojawił się kiedyś ROW-02 w zmniejszonej obudowie, bo przy instalacji bezpuszkowej, nawet przy puszce kieszeniowej czasem ciężko go upchać.
@Ernest, a gdyby tak nawiązać współpracę z jakimś producentem łączników i zrobić łącznik dwuklawiszowy z wbudowanym ROW-02 w swojej obudowie? Wtedy to wszystko by można próbować zmieścić w normalnie puszcze. Coś podobnego jak Ospel wypuścił przycisk, który może sterować Waszą Extą.
Ściemniacz w sensie moduł w obudowie ROW współpracujący ze ściemnialnymi żarówkami LED.pzygmunt wrote: Thu May 28, 2020 11:53 am Nie mam Arii z USB
Moduły z mniejszym rozmiarem mile widziane tak samo ROW-01 do sterowania oświetleniem bez N-a.
Ściemniacz w sensie RGBW ?
Może jednak powstanie bramka Supla <> Exta i wtedy te z Exty będzie można wykorzystać...michael wrote: Thu May 28, 2020 12:23 pm To i ja się udzielę.
Ja czekam na niezawodne czujniki temperatury plug&play
...a jak pojawią się zdarzenia to czujniki wszelkiej maści - zmroku, ruchu itp. itd.
Niekoniecznie LED. Ja akurat mam żarówki halogenowe.Lucas wrote: Thu May 28, 2020 1:08 pmŚciemniacz w sensie moduł w obudowie ROW współpracujący ze ściemnialnymi żarówkami LED.pzygmunt wrote: Thu May 28, 2020 11:53 am Nie mam Arii z USB
Moduły z mniejszym rozmiarem mile widziane tak samo ROW-01 do sterowania oświetleniem bez N-a.
Z funkcją automatu schodowegolukfud wrote: Thu May 28, 2020 1:14 pmNiekoniecznie LED. Ja akurat mam żarówki halogenowe.Lucas wrote: Thu May 28, 2020 1:08 pmŚciemniacz w sensie moduł w obudowie ROW współpracujący ze ściemnialnymi żarówkami LED.pzygmunt wrote: Thu May 28, 2020 11:53 am Nie mam Arii z USB