CLOUD v2.3.24

Lucas

Robert Błaszczak wrote: Thu May 28, 2020 5:15 pm Serwery chyba są przydzielane jakimś kluczem zależnym od obciążenia. Ale Łukasz, jakie to ma znaczenie, że nowe konto będziesz miał na innym serwerze?
Bo z tego, co zrozumiałem Przemka, to aby urządzenie z tym samym GUID zarejestrowało się na innym koncie, to inne konto musi się znajdować się na tym samym serwerze co konto, z którego przenosisz. Bez jego wcześniejszego usuwania z konta.

Choć jak teraz myślę o tym, co chciałem zrobić to takie przeniesienie nie jest mi potrzebne. Bo i tak przeniesienie nie będzie przezroczyste dla użytkowników, którzy korzystają z urządzeń na moim koncie.
Po prostu muszę je odpiąć od siebie i skonfigurować na osobnym koncie i na nowo przypisać smartfony. A wtedy numer serwera rzeczywiście nie ma znaczenia.
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Po lokalsowym upgrade supla cloud nie startuje supla-server. Nie pasi mu wersja bazy danych :(
Ktoś, coś?
EDIT: po drugim restarcie ruszył.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Wchodzę smarfonem (Samsung A50, Android 10) przy użyciu Chrome na stronę swojego serwera i próbuję dokonać korekty wskazań kanału Czujnik temperatury i wilgotności i niestety, nie ma możliwości wprowadzenia wartości ujemnej (pojawia się klawiatura numeryczna z przecinkiem). Trzeba kombinować przez schowek (wpisać wartość ujemną gdzie indziej i przez schowek wkleić w to pole).
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Goral64 wrote: Thu May 28, 2020 9:09 pm Wchodzę smarfonem (Samsung A50, Android 10) przy użyciu Chrome na stronę swojego serwera i próbuję dokonać korekty wskazań kanału Czujnik temperatury i wilgotności i niestety, nie ma możliwości wprowadzenia wartości ujemnej (pojawia się klawiatura numeryczna z przecinkiem). Trzeba kombinować przez schowek (wpisać wartość ujemną gdzie indziej i przez schowek wkleić w to pole).
U mnie jest "-". Jest też "." i ",". Jak wcisnę "." to cały dotychczowy tekst zmiania się na "0" - podobnie dzieje się, gdy wcisnę dwa razy ",".
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
fracz
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

Lucas wrote: Thu May 28, 2020 7:10 pm Bo z tego, co zrozumiałem Przemka, to aby urządzenie z tym samym GUID zarejestrowało się na innym koncie, to inne konto musi się znajdować się na tym samym serwerze co konto, z którego przenosisz.
Nie ma takiego wymagania. Wcześniej nie dało się zarejestrować urządzenia z tym samym GUID jeśli dwa konta użytkowników były na tym samym serwerze. Zmiana jedynie znosi to ograniczenie.
Lucas

klew wrote: Thu May 28, 2020 9:22 pm
Goral64 wrote: Thu May 28, 2020 9:09 pm Wchodzę smarfonem (Samsung A50, Android 10) przy użyciu Chrome na stronę swojego serwera i próbuję dokonać korekty wskazań kanału Czujnik temperatury i wilgotności i niestety, nie ma możliwości wprowadzenia wartości ujemnej (pojawia się klawiatura numeryczna z przecinkiem). Trzeba kombinować przez schowek (wpisać wartość ujemną gdzie indziej i przez schowek wkleić w to pole).
U mnie jest "-". Jest też "." i ",". Jak wcisnę "." to cały dotychczowy tekst zmiania się na "0" - podobnie dzieje się, gdy wcisnę dwa razy ",".
Bo na telefonie jest jakiś problem z wpisywaniem wartości. Przykładowo jak w cloudzie w LIW-01 chciałem wpisać cenę za kWh to nie dało się wpisać wartości po przecinku, bo wracało do 0. Chcąc wpisać np. 12,50 musiałem wpisać 0,50 a potem 0 zmienić na 12. Na kompie działa to prawidłowo.
Na telefonie też pojawia mi się tylko klawiatura numeryczna z przecinkiem i właśnie po przecinku wszystko się kasuje.
Herrero

Czy istnieje możliwość dodania w kolejnej wersji zaokrąglania temperatury i wilgotności do powiedzmy dwóch miejsc po przecinku? Chociaż w zupełności by wystarczyło do jednego?

Teraz jest do trzech i nie wygląda to dobrze:

Temperatura
13.449°C

Wilgotność
78.918%
L0L3K

Możliwości sterowania bramą przy pomocy google asystenta nadal nie ma?
xsobster

Możecie coś podesłać jaka bramkę z‑wave mogę kupić aby móc podłączyć i sterować urządzeniami z tym protokołem ?
Lucas

xsobster wrote: Sun May 31, 2020 1:44 pm Możecie coś podesłać jaka bramkę z‑wave mogę kupić aby móc podłączyć i sterować urządzeniami z tym protokołem ?
Jeżeli chcesz sterować urządzeniami z-wave przez Suplę, to projekt takiej bramki jest na ukończeniu. Wszystkie szczegóły masz tutaj.

Return to “Nowości”