SRW-01 klika rolet
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Za dobrym kolegą, który jest producentem rolet: "Bierz z krańcówkami mechanicznymi, bo te elektroniczne często się psują i są droższe".
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
Piero5
Witam
Jestem tu nowy więc po pierwsze witam wszystkich!
Zacząłem moją przygodę z Suplą tydzień temu, montując kilkanaście sztuk SRW-01. Podobnie jak wielu z Was na forum mam problem z podłączeniem dwóch rolet pod jeden SRW-01. Doczytałem że tak nie wolno/nie działa.
Oryginalnie (około 2 lata temu) miałem zmostkowane rolety pod jeden łącznik. Po nierównej pracy i wizycie serwisu uświadomlili mnie o błędnym połączeniu i zalecili zainstalowanie w puszcze przekaźnika Selve.Podaję link:
http://www.sterownikidorolet.pl/katalog ... h-napedow/
Od tego momentu rolety działały prawidłowo - łącznik nie daje zwarcia na jeden z silników.
Pytanie - czy mogę podpiąć SRW-01 pod ten przekaźnik? Narysowałem amatorski schemat poniżej. Dodam że zmieszciłbym oba używając sąsiednich puszek. Czy schemat jest prawidłowy i to zadziała bez uszkodzenia przekaźników? Czy w apce będę widział prawidłowe położenie rolet?
Będę wdzięczny za pomoc i wszelkie uwagi. W przypadku niepowdzenia będę musiał zainstalować osobny łącznik co wiąże się z kuciem ścian - nie zmieszczę 2 x SRW-01 w jednej puszcze 60, a nie mogę jej pogłębić.
![Image]()
Jestem tu nowy więc po pierwsze witam wszystkich!
Zacząłem moją przygodę z Suplą tydzień temu, montując kilkanaście sztuk SRW-01. Podobnie jak wielu z Was na forum mam problem z podłączeniem dwóch rolet pod jeden SRW-01. Doczytałem że tak nie wolno/nie działa.
Oryginalnie (około 2 lata temu) miałem zmostkowane rolety pod jeden łącznik. Po nierównej pracy i wizycie serwisu uświadomlili mnie o błędnym połączeniu i zalecili zainstalowanie w puszcze przekaźnika Selve.Podaję link:
http://www.sterownikidorolet.pl/katalog ... h-napedow/
Od tego momentu rolety działały prawidłowo - łącznik nie daje zwarcia na jeden z silników.
Pytanie - czy mogę podpiąć SRW-01 pod ten przekaźnik? Narysowałem amatorski schemat poniżej. Dodam że zmieszciłbym oba używając sąsiednich puszek. Czy schemat jest prawidłowy i to zadziała bez uszkodzenia przekaźników? Czy w apce będę widział prawidłowe położenie rolet?
Będę wdzięczny za pomoc i wszelkie uwagi. W przypadku niepowdzenia będę musiał zainstalować osobny łącznik co wiąże się z kuciem ścian - nie zmieszczę 2 x SRW-01 w jednej puszcze 60, a nie mogę jej pogłębić.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Piero5 on Sun Dec 06, 2020 11:26 pm, edited 1 time in total.
Zainstalowane: ROW-01(1); ROW-02(2); SBW-01(1); SRW-01(11); NICE SBP-01(1); BW SHP6-15A(1)
-
Piero5
To znaczy, że nie zadziała czy nie zalecasz?pzygmunt wrote: Sun Dec 06, 2020 11:26 pm SRW powinien kontrolować bezpośrednio silnik rolety, a ewentualne dodatkowe moduły/łączniki itp powinny być podłączone pod jego wejście.
Zainstalowane: ROW-01(1); ROW-02(2); SBW-01(1); SRW-01(11); NICE SBP-01(1); BW SHP6-15A(1)
-
Mirosław F.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 22 times
Możesz zastosować SRW-01 do sterowania takim modułem. To są zwykłe przekaźniki. Sam stosowałem takie rozwiązanie. Jest ono bezpieczne dla rolet jak i dla sterowników.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
-
Piero5
Dzięki. Jak kurier dostarczy kolejne SRW-01 to zrobię testy i dam znać czy wszystko działa jak należy.miroph wrote: Mon Dec 07, 2020 4:00 am Możesz zastosować SRW-01 do sterowania takim modułem. To są zwykłe przekaźniki. Sam stosowałem takie rozwiązanie. Jest ono bezpieczne dla rolet jak i dla sterowników.
Pozdrawiam!
-
Piero5
Dziś dotarł SRW-01. Po podłączeniu z przekaźnikiem selve zgodnie z powyższym schematem wszystko działa jak należy.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.