Jak ograniczyć dostęp użytkownikowi drugiego telefonu
-
xero2pc
Witam, mam pytanie w jaki sposób ograniczyć dostęp do wybranych urządzeń na drugim telefonie? chce udostępnić dziecku dostęp do furtki ale żeby na jego koncie nie były dostępne inne urządzenia to co u mnie.Z góry dziękuje za odpowiedz .
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Utwórz osobną lokalizację ido której przenieś furtkę.
Następnie utwórz osobny identyfikator dostępu dla dziecka.
Przypisz do jego identyfikatora dostępu tylko tą utworzoną lokalizację.
Następnie utwórz osobny identyfikator dostępu dla dziecka.
Przypisz do jego identyfikatora dostępu tylko tą utworzoną lokalizację.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
xero2pc
ok coś mi tam wyszlo na 2 telefonie jest furtka a na moim troche sie zmienilo bo furtka teraz jest pod podzialka lokalizacja 2. czy tak musi byc?
-
sisisi
w moim przypadku tak nie zadziałało.
Wszystkie nowe aplikacje klienckie lądują w najstarszym identyfikatorze dostępu, utworzyłem nowe identyfikatory i przypisałem im lokalizacje. to poszło bez problemu. niestety gdy chciałem przypisać aplikacje klienckie do konkretnych identyfikatorów system nie zapisuje zmian i wszyscy mamy ciągle taki sam dostęp. dodam, że każdą zmianę zapisuję, system to przyjmuje, po czym wraca do starych zapisów.
co zrobić?
Wszystkie nowe aplikacje klienckie lądują w najstarszym identyfikatorze dostępu, utworzyłem nowe identyfikatory i przypisałem im lokalizacje. to poszło bez problemu. niestety gdy chciałem przypisać aplikacje klienckie do konkretnych identyfikatorów system nie zapisuje zmian i wszyscy mamy ciągle taki sam dostęp. dodam, że każdą zmianę zapisuję, system to przyjmuje, po czym wraca do starych zapisów.
co zrobić?
-
sisisi
zadziałało, ale jak dzieciak odznaczy ptaszek zaawansowane, to bez żadnych wpisów znów ma dostęp do wszystkich lokalizacji 
-
sisisi
można to jakoś skuteczniej zablokować, aby sam sobie nie mógł nadać dostępu do całego systemu?