Niestabilna sieć (przełącznik)
-
francisco
W moim domu moja sieć jest niestabilna i cierpi na upadki. Czy mogę uzyskać starą wartość przekaźnika?
-
francisco
Problem polega na tym, że jeśli tak się stanie i nie będę uważny, może być offline przez kilka godzin.
-
local
Jaki odczyt z LAST STATE ?
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
Podaj więcej szczegółów bo wróżbitów tu nie ma.
O jaką sieć chodzi? Elektryczną czy Wi-Fi? Jakie masz urządzenie wykonawcze? Jaki soft?
O jaką sieć chodzi? Elektryczną czy Wi-Fi? Jakie masz urządzenie wykonawcze? Jaki soft?
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
francisco
Przepraszam.
Supla jest na esp8266 z biblioteką arduino. Jestem zainteresowany stworzeniem przełącznika do sterowania wentylatorem, więc ręcznie włączam i wyłączam go przez telefon lub komputer. Czasami jednak Wi-Fi przechodzi w tryb offline i jestem zainteresowany, że po ponownym połączeniu z siecią Wi-Fi automatycznie powraca do stanu, w którym był wentylator.
Supla jest na esp8266 z biblioteką arduino. Jestem zainteresowany stworzeniem przełącznika do sterowania wentylatorem, więc ręcznie włączam i wyłączam go przez telefon lub komputer. Czasami jednak Wi-Fi przechodzi w tryb offline i jestem zainteresowany, że po ponownym połączeniu z siecią Wi-Fi automatycznie powraca do stanu, w którym był wentylator.