Mnie ta usługa wiesza się raz na tydzień , może góra raz na dwa tygodnie. Nie chce mi się tego analizować więc wolę zrobić restartPioKar wrote: Tue Jun 02, 2020 12:03 pmDzięki za błyskawiczną informację.djack2017 wrote: Tue Jun 02, 2020 12:00 pm Instalację tego interfejsu do Supli robiłem według któregoś z wcześniejszych postów w tym wątku.
Z tym, że ja wysyłam informację i do Supli i do Zabbixa (co opisałem też w którymś z wcześniejszych postów).
U mnie sam system raspbian na "raspberry pi zero w" nie zawiesza się. Problem jest z zawieszaniem się "supla-virtual-device".
I tu wystarcza sam restart supervisor-a. Nie ma potrzeby wyłączania całego sterownika.
Restart robię o pierwszej w nocy (w cronie), więc to niczemu nie przeszkadza. A przynajmniej chodzi przez cały dzień.
To Ja na razie zrobię test swojej maliny na długość pracy bez zawieszenia.
codziennie w nocy i mieć spokój.
Generalnie czasami szkoda czasu i środków na szukanie błędu, szczególnie jeśli software nie jest twój albo jest dosyć złożony. Stosuje się wtedy rozwązanie problemu "po inżyniersku" czyli - wyeliminować skutek i reszta działa ok.