Dzien Dobry
Popodłączeniu SBW 02 do napedu wszystko dziala jak powinno ( tak mi sie wydaje) otwarcie pelne bramy oraz nawet funkcja jednoego skrzydla jako furtka również.
Dziwna sprawa to "tykjacy" moduł sterowania SOMFY podczas otwierania i zamykania - niestety najwiekszym problemem jest to ze piloty RTS stracily mozna powiedziec zasieg.
Da sie nimi otwierac brame tylko w najbliższej odleglosci max 5m gdzie wczesniej bylo to jakies 50m.
Czy ktos sie z was spotkał z podobnym problem?
Supla zakłóca piloty SOMFY?
Dziekuje za odpowiedź .
Dodam ze mam zew antene do centralki przy lampie.
SBW-02 SOMFY IXENGO 3S RTS 24V
-
Piotr89
Cześć,Alpines wrote: Tue Jun 09, 2020 8:12 am Dzien Dobry
Popodłączeniu SBW 02 do napedu wszystko dziala jak powinno ( tak mi sie wydaje) otwarcie pelne bramy oraz nawet funkcja jednoego skrzydla jako furtka również.
Dziwna sprawa to "tykjacy" moduł sterowania SOMFY podczas otwierania i zamykania - niestety najwiekszym problemem jest to ze piloty RTS stracily mozna powiedziec zasieg.
Da sie nimi otwierac brame tylko w najbliższej odleglosci max 5m gdzie wczesniej bylo to jakies 50m.
Czy ktos sie z was spotkał z podobnym problem?
Supla zakłóca piloty SOMFY?
Dziekuje za odpowiedź .
Dodam ze mam zew antene do centralki przy lampie.
Czy możesz się podzielić informacją które styki podłączyłeś?
Pozdrawiam,
Piotr
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
19 - A1
20 - A2
30 - 11
31 - 14
IN1 można spróbować podłączyć do 7 lub 8 pod warunkiem, że P15 będzie ustawione na 1
20 - A2
30 - 11
31 - 14
IN1 można spróbować podłączyć do 7 lub 8 pod warunkiem, że P15 będzie ustawione na 1
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Alpines
Udało sie ze działa zarówno opcja furtki jak i pełnego otwarcia.
Jedynie w OK Google na hasło "otwórz furtke" otwiera całość.

Jedynie w OK Google na hasło "otwórz furtke" otwiera całość.