Sonoff sv i sterowanie faac 740
-
[email protected]
Witam. Mam problem ze sterowaniem faccem 740 za pomocą sonoffa sv . Po podpięcie styków tak jak na załączniku działa pilot a nie działa sonoff . Jak odlacze centralkę od pilota to sonoff działa ... Ma ktoś jakieś pomysły ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
[email protected]
Podłączyłem pod 1 i 7 pod te piny podpięta jest karta radia . I jak podłącze też to tego sonoffa to radio działa a sonoff nie. Po odłączeniu radia sonoff działa
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
[email protected]
Nie mam zrobione aby tak jak na zdjęciu . Ale sonoff działa zwiera styki bo jak podłączyłem pod pin 2 i 7 to otwiera i zamyka brame tylko że do połowy . Bo pin 2 odpowiada za otwieranie do połowy . O co chodzi z tymi twoim modyfikacjami ?
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Moje zdjęcie było niepoprawne.
Wydaje mi się, że Twoja przeróbka nie jest tak całkowicie "bezpotencjałowa". Możliwe, że GND jest wspólne z Twoim zasilaniem i być może to robi bałagan.
Przetnij ścieżkę i podłącz jak poniżej.
Podłączasz/modyfikujesz na własną odpowiedzialność.
Wydaje mi się, że Twoja przeróbka nie jest tak całkowicie "bezpotencjałowa". Możliwe, że GND jest wspólne z Twoim zasilaniem i być może to robi bałagan.
Przetnij ścieżkę i podłącz jak poniżej.
Podłączasz/modyfikujesz na własną odpowiedzialność.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
[email protected]
Tak z centrali. Już rozwiązałem problem trzeba było zamienić kabel w karcie radia . Dzięki za pomoc