Witam potrzebuję pomocy z podpięciem SBW 02 z napędem bramy Faac 740 + domofon ADP-11A3 marki EURA z ryglem + kontrakton do bramy (sbw 02 będzie w napędzie bramy)
Przeglądając forum i oglądając schematy narysowałem coś takiego ale niestety nie mam doświadczenia i nie jestem pewny tego.
Dodaje też czysty schemat jeśli ktoś by był tak miły pomóc.
Z góry dzięki
Brama facc 740 + domofon z ryglem + sbw 02
-
CzajkaD
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Mirosław F.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 22 times
Jeżeli chodzi o zaczep to powinieneś wyjście SBW zrównoleglić z obecnym przyciskiem do otwierania furtki. Na krańcówki musisz podać +24V i wyjścia z krańcówek podłączyć do IN1 i IN2.
Last edited by Mirosław F. on Sat Jun 20, 2020 7:58 am, edited 1 time in total.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Nie jestem pewien czy to dobry pomysł obciążać zacisk 9 elektrozaczepem. Kolejne pytanie co w przypadku gdy elektrozaczep zostanie zasilony z dwóch źródeł jednocześnie ?
Kolejna sprawa to dwa źródła zasilania elektrozaczepu bez wspólnego GND.
IN1 jest cały czas zwarty do A1 przez co stan tego wejścia nie będzie się zmieniał.
Kolejna sprawa to dwa źródła zasilania elektrozaczepu bez wspólnego GND.
IN1 jest cały czas zwarty do A1 przez co stan tego wejścia nie będzie się zmieniał.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
CzajkaD
Chyba się poddam z tym elektrozaczepem.
Mam jeszcze pytanie czy tak będzie poprawnie działać (jeśli chodzi o domofon z przyciskiem bramy i z sbw)
Mam jeszcze pytanie czy tak będzie poprawnie działać (jeśli chodzi o domofon z przyciskiem bramy i z sbw)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.