Witam.
Przeszukałem forum i nie znalazłem nic co by odpowiadało moim wymagania.
Potrzebuje softu który obsługiwał będzie
3 sztuki ds18b20 (pomiary na piecu)
1 sztuka bme280 (wilgotność i temp w kotłowni)
1 sztuka MODUŁ MQ-7 CZUJNIK TLENKU WĘGLA (może być pomiar analogowy)
2 przekaźniki. (Sterowanie pompą C.w.u oraz systemem wentylacji w przypadku wzrostu czadu z mq-7)
2x Burton do ręcznego uruchomienia przekaźników.
Całość była by na nodemcu V3.
Jest ktoś w stanie mi pomóc z tym?
Soft kotłownia
-
Kassewsky
Mam profesjonalny czujnik w kotłowni. Ten chce po pierwsze przetestować na ile jest dokładny a po drugie będę miał wskazanie w supli.pzygmunt wrote: Fri Jul 03, 2020 9:45 pm Czujnik tlenku węgla tylko i wyłącznie jako niezależny profesjonalny czujnik!
-
klew
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 137 times
Szukasz gotowego bina, czy możesz sobie sam napisać/skompilować program w Arduino?
Jeśli to drugie, to mogę pomóc. Program miałby kilka linijek kodu, tylko ten czujnik czadu trzeba by dorobić. Daj znać.
Jeśli to drugie, to mogę pomóc. Program miałby kilka linijek kodu, tylko ten czujnik czadu trzeba by dorobić. Daj znać.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Kassewsky
Gotowego bina.klew wrote: Tue Jul 07, 2020 8:37 am Szukasz gotowego bina, czy możesz sobie sam napisać/skompilować program w Arduino?
Z tym że czujnik czadu musiałby uruchamiać przekaźnik bo on uruchomił by wentylację.
-
klew
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 137 times
Ja bym nie robił wentylacji zależnej od czujnika czadu na bazie DIY. Podobno ten miał być "tylko zabawką"Kassewsky wrote: Tue Jul 07, 2020 10:59 am Gotowego bina.
Z tym że czujnik czadu musiałby uruchamiać przekaźnik bo on uruchomił by wentylację.
Niestety gotowego bina nie dam, bo nie mam
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Kassewsky
Mówiąc szczerze nie mam pojęcia o kompilowaniu softu. No ma być zabawka.klew wrote: Tue Jul 07, 2020 11:35 amJa bym nie robił wentylacji zależnej od czujnika czadu na bazie DIY. Podobno ten miał być "tylko zabawką"Kassewsky wrote: Tue Jul 07, 2020 10:59 am Gotowego bina.
Niestety gotowego bina nie dam, bo nie mam. Gdybyś chciał spróbować samemu coś skompilować, to daj znać. Chętnie pomogę.
W takim razie wystarczy Burton do przekaźników i tyle.
A ciężko jakoś mi się za to zabrać bo nie mam o tym zielonego pojęcia.