Witam,
Pracuje nad systemem automatycznego sterowania temperaturą w komorze Cieplnej (10-55 stopni). Potrzebuję zainstalować czujnik (tu znalazłem potencjalne DS18B20) w komorze i mieć możliwość sterowania temperaturą w środku (sterowanie przekaźnikiem nagrzewnicy). Temperatura ustawiana przez stronę/aplikację (wi-fi). Dodatkowo opcjonalnie jeśli jest taka możliwość sterownie fizyczne z komory i wyświetlanie temperatury.
Chciałbym zapytać co polecacie do takiego układu żeby był sprawny i niezawodny.
System automatycznego sterowania temperaturą + sterowanie
-
elmaya
-
mechatronikaPL
A coś z gotowych modułów w stylu sonoff ? Myślałem ,żeby spróbować użyć ESP ale jednak liczę na większa pewność i niezawodność gotowych modułów typu sonoff
-
mechatronikaPL
Właśnie poczytałem i wychodzi na to że trzeba by założyć co najmniej dwa sonoffy żeby jedne pilnował drugiego
Więc chyba jednak wracam do szukania dalej poza sonoffami
-
klew
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 137 times
Na chwilę obecną jedyny gotowiec z termostatów w Supli to produkty Heatpol. Tylko one są przystosowane do grzejników łazienkowych. Zobacz np. ten wątek viewtopic.php?f=11&t=4493
Poza Suplą znajdziesz masę różnych sterowników z opcją sterowania przez telefon (z różnych dedykowanych aplikacji).
Poza Suplą znajdziesz masę różnych sterowników z opcją sterowania przez telefon (z różnych dedykowanych aplikacji).
Najlepsze suple dla Twojego domu