SUPLA_CHANNEL_FLAG_CHANNELSTATE
Nie mogłem się powstrzymać
Przebudowałem obraz supla-server na malinie i do mnie dotarło, że przecież to jest flaga i na żadnym urządzeniu jej nie mam
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
No i tu się nasuwa pytanie: czy sterowniki ZAMEL dostaną aktualizację oprogramowania aby obsługiwać nowe finkcje?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
Sk_uter
- Has thanked: 1 time
Fajna opcja, teraz łatwo widzieć np IP danego urządzenia to może po tym możnaby odpalić GUI dla konkretnego modułu po IP gdzie możnaby np włączyć update softu jak w CONFIG
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Na Arduino to jeszcze nie działa, na urządzeniach ZAMEL oraz supla-espressif-esp GUI masz dostępne tylko w trybie konfiguracji 192.168.4.1Sk_uter wrote: Fri Jul 10, 2020 5:46 pmFajna opcja, teraz łatwo widzieć np IP danego urządzenia to może po tym możnaby odpalić GUI dla konkretnego modułu po IP gdzie możnaby np włączyć update softu jak w CONFIG
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Sk_uter
To wiem, ale właśnie chodzi mi, aby taki sam interfejs lub ograniczony, aby ktoś za dużo nie grzebał pojawił się po wpisaniu IP modułu w połączonym trybie.
PS czy betę aplikacji wysyłacie na Google Play też? Bo widzę, że jest możliwość dodania się do testów aplikacji, chętnie bym skorzystał.
PS czy betę aplikacji wysyłacie na Google Play też? Bo widzę, że jest możliwość dodania się do testów aplikacji, chętnie bym skorzystał.
-
Sk_uter
A pokazywania ile bierze prądu w danym momencie to już moduł musiałby mieć w sobotę dodatkowy układ, aby coś takiego wyświetlić?pzygmunt wrote: Tue Jun 30, 2020 11:11 am Kolejna opcja .... Dodanie flagi
channels[0].Flags |= SUPLA_CHANNEL_FLAG_CHANNELSTATE
umożliwi wyświetlenie w aplikacji informacji na temat modułu takich jak:
Adres IP
MAC
Poziom baterii
Zasilanie bateryjne tak/nie
Wifi RSSI
Siła sygnału WiFi
Węzeł mostu online/offline (póki co nieużywane z uwagi na to, że wprowadzono możliwość określania statusu online/offline dla poszczególnych kanałów, a nie koniecznie dla całego urządzenia)
Siła sygnału radia mostu
Uptime
Czas od nawiązania połączenia z serwerem
Żywotność baterii
Ostatnia przyczyna zresetowania połączenia z serwerem
Żywotność źródła światła
Żywotność źródła światła - ile pozostało
Domyślnie biblioteka dla ESP po dodaniu flagi SUPLA_CHANNEL_FLAG_CHANNELSTATE
przesyła następujące dane:
Adres IP
MAC
Uptime