Witam koledzy,
Mam pytanie odnośnie supli z czujnikami temperatury. Chciałbym zabudowac sobie kilka czujników temperatury w kotlowni i najlepiej zeby wszystko operalo się na jednym module wemos lub podobnym. Jednak chciałbym żeby wszystko było podłączone do jednego urządzenia a nie każdy czujnik do osobnego sterownika.
Czy któryś z wsadów pozwala na podłączenie kilku czujników Ds18b20?
Pozdrawiam
Tomek
Supla - kilka czujników temperatury
-
Gang
Podpowoiewm żebyś szukał słowa termostat
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli 
-
Espablo
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
Dawid84
-
Gang
Chyba w tym temacie:
viewtopic.php?f=9&t=2405&hilit=ikonki
Ale w szukajke wpisz ikonki/ikony i znajdziesz coś 2-3 tematu chyba.
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli 
-
Krzychup
Chcę zastosować 7 czujników temperatury DS18B20, a wyjście danych należy podłączyć pull-up rezystorem.
Czy jest jakiś wzór jaki należy zastosować rezystor dla 3, 4, 5, itd. czujników?
Do tej pory miałem 3 czujniki i 4K7 rezystor.
Czy jest jakiś wzór jaki należy zastosować rezystor dla 3, 4, 5, itd. czujników?
Do tej pory miałem 3 czujniki i 4K7 rezystor.
-
grappa01
Witaj, w jaki sposob podlaczyles te czujniki temperatur do swojej instalacji CO, ogolnje rewelacja to co zrobiłeś? Mógłbyś mi trochę podpowiedzieć w tym temacie?
-
ZbignieM
Znalazłeś jakieś rozwiązanie? Możesz się podzielić, podać linki.tytustytus wrote: Thu Jul 09, 2020 12:58 pm Witam koledzy,
Mam pytanie odnośnie supli z czujnikami temperatury. Chciałbym zabudowac sobie kilka czujników temperatury w kotlowni i najlepiej zeby wszystko operalo się na jednym module wemos lub podobnym. Jednak chciałbym żeby wszystko było podłączone do jednego urządzenia a nie każdy czujnik do osobnego sterownika.
Czy któryś z wsadów pozwala na podłączenie kilku czujników Ds18b20?
Pozdrawiam
Tomek
Ja znalazłem urządzenie RCT-21 mierzy 4 miejsca, myślałem, aby zamontować to u siebie, ale widzę że potrzebna jakaś kolejna bramka, mam obecnie Homepod, TADO i raczej nie chciałbym podłączać kolejnej, chyba że okaże się to niezbędne.