Hej,
podpowiedzcie jaki użyć sterownik do grupowego sterowania rolet z przycisku oraz przez wif (aplikacja).
Mam poczwórną puszkę w tym 3 zajęte przez 3 podwójnie przyciski sterowania rolet czyli mamy 6 sztuk.
Teraz mam jedną wolną puszkę i chciałem tam umieścić klawisz (przycisk chwilowy gira 15800+29403) zamykający/otwierający wszystkie rolety na raz.
Grupowe sterowanie rolet
-
1shot2killz
A czy jest tylko taki pod klawisz już bez aplikacji?
-
1shot2killz
Szukam sterownika, który za jednym kliknięciem otworzy/zamknie 6 rolet jednocześnie.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
RNW-01 którego jeszcze nie ma. Póki co możesz kombinować z Arduino i linkami bezpośrednimi.
Możesz też w aplikacji utworzyć grupę i z aplikacji zamykać/otwierać wszystkie jednocześnie.
Możesz też w aplikacji utworzyć grupę i z aplikacji zamykać/otwierać wszystkie jednocześnie.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
A czy masz już sterowniki do poszczególnych rolet? Jeśli tak, to jakie?1shot2killz wrote: Tue Jul 14, 2020 10:56 am Szukam sterownika, który za jednym kliknięciem otworzy/zamknie 6 rolet jednocześnie.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
1shot2killz
Nie nie mam.klew wrote: Tue Jul 14, 2020 12:07 pmA czy masz już sterowniki do poszczególnych rolet? Jeśli tak, to jakie?1shot2killz wrote: Tue Jul 14, 2020 10:56 am Szukam sterownika, który za jednym kliknięciem otworzy/zamknie 6 rolet jednocześnie.
Hmmm, a bez kombinowania nie ma takiego dopuszkowego sterownika gdzie zepnę wszystkie do jednego, nawet innej firmy?
Czy jak sugeruje kolega musiałbym kupić 6 sterowników do każdej i dopiero wtedy podpiąć pod przycisk centralny?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Na chwilę obecną nie ma "gotowych" sterowników rolet na 6 urządzeń w jednym. Zamel ma albo wersje sterowników dopuszkowych - ale potrzeba jedną sztukę do każdej rolety, albo ma sterowniki na szynę - tam jest możliwość sterowania dwoma roletami z jednego sterownika.1shot2killz wrote: Tue Jul 14, 2020 12:12 pm Nie nie mam.
Hmmm, a bez kombinowania nie ma takiego dopuszkowego sterownika gdzie zepnę wszystkie do jednego, nawet innej firmy?
Czy jak sugeruje kolega musiałbym kupić 6 sterowników do każdej i dopiero wtedy podpiąć pod przycisk centralny?
Na chwilę obecną nie te sterowniki nie mają opcji sterowania grupowego. Można to zrealizować podpinając wszystkie sterowniki pod jeden przycisk (tylko chyba tam trzeba było jeszcze diody dokładać - jest gdzieś na forum wątek o tym), albo zrobić grupę rolet, zrobić do nich link bezpośredni i jakimś innym układem ten link wywoływać.
Ma się pojawić przycisk RNW-01, który (między innymi) wprowadzi możliwość sterowania grupą rolet w Supli, ale równie dobrze będziesz mógł zaprogramować przycisk od dowolnej rolety, aby np. przy dłuższym przytrzymaniu przycisku, zamykał/otwierał wszystkie rolety w grupie - w takim układzie RNW będzie zbędny.
Poza oficnajlnymi sklepowymi produktami, sporo osób robi też własne projekty. Zobacz np tutaj viewtopic.php?f=24&t=6935
Najlepsze suple dla Twojego domu