I właśnie dlatego zastosowałem ssry, ich wysterowanie nie jest aż tak prądożerne jak przekaźników cewkowych, A druga rzecz, dużo naczytalem się że w tego typu projektach styki przekaźników elektromagnetycznych potrafią się sklejać i tego chciałem uniknąć.lesny8 wrote: Fri Jul 10, 2020 10:01 pm Kiedyś mierzyłem 40 przekaźników, tylko że zwykłych z cewką, do tego wemos i 5 x ekspander i zjadało prądu 2,8A przy wszystkich przekaźnikach aktywnych. Założyłem do tego zasilacz 3A 5V i było ok. Przy zasilaniu ze słabszego źródła, cewki wariowały.
Sterownik 10 rolet na bazie softu 8 blinds 16 buttons @elmaya - PROTOTYP
-
Lesik
witam. Chętnie bym kupił dwa takie sterowniki tylko każdy na 8 rolet. Jest to możliwe?
PCB zaprojektowane jest na 10 rolet. Supla cloud umożliwia włączenie dowolnej liczby kanałów od 1 do 10.Lesik wrote: Sat Jul 11, 2020 8:38 am witam. Chętnie bym kupił dwa takie sterowniki tylko każdy na 8 rolet. Jest to możliwe?
Ogólnie projekt jeszcze nie skończony bo był brak przekaźników na stanie magazynowym tme.pl i do tej pory powstał jeden i to jeszcze nie skończony egzemplarz
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Witam.
Na pokład wjechał Wemos D1 mini oraz przekaźniki HF46F-5V.
Kompletny całkiem inaczej wygląda. Jak na razie testowo działa dobrze. Pojedyncze wejścia AC(230V//N).
Wejścia 230V Na zamykanie , otwieranie i zatrzymywanie wszystkich grupowo.
Soft i sprzęt działa.
Testowo uruchomiłem też ten sterownik do sterowania 20 świateł, na razie bez pamięci stanów przekaźników po resecie - brak większych umiejętności w programowaniu. Wadą jest że całym sprzętem steruje jedno esp i można przydzielić tylko do jednej lokalizacji więc 20 świateł w jednej lokalizacji nie jest dobrym pomysłem.
Jak by ktoś był zainteresowany takim sprzętem to zapraszam do kontaktu.
Na pokład wjechał Wemos D1 mini oraz przekaźniki HF46F-5V.
Kompletny całkiem inaczej wygląda. Jak na razie testowo działa dobrze. Pojedyncze wejścia AC(230V//N).
Wejścia 230V Na zamykanie , otwieranie i zatrzymywanie wszystkich grupowo.
Soft i sprzęt działa.
Testowo uruchomiłem też ten sterownik do sterowania 20 świateł, na razie bez pamięci stanów przekaźników po resecie - brak większych umiejętności w programowaniu. Wadą jest że całym sprzętem steruje jedno esp i można przydzielić tylko do jednej lokalizacji więc 20 świateł w jednej lokalizacji nie jest dobrym pomysłem.
Jak by ktoś był zainteresowany takim sprzętem to zapraszam do kontaktu.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
dobo
Fajny projekt.
Szkoda, że nie pociągnąłem zasilania do markiz tak jak zasilania do oświetlenia tj. w gwiazdę.
Dlatego do puszki pójdą osobne moduły. Na szczęście będę miał tylko 4 markizy do sterowania.
Ale zmartwię cię, że HF46F-5V to przekaźnik elektromagnetyczny więc weźmie to więcej prądu. Na mierniku dla tego przekaźnika pokazuje mi 35mA, natomiast na SSR G3MB-202P pokazuje 12mA.
Szkoda, że nie pociągnąłem zasilania do markiz tak jak zasilania do oświetlenia tj. w gwiazdę.
Dlatego do puszki pójdą osobne moduły. Na szczęście będę miał tylko 4 markizy do sterowania.
Ale zmartwię cię, że HF46F-5V to przekaźnik elektromagnetyczny więc weźmie to więcej prądu. Na mierniku dla tego przekaźnika pokazuje mi 35mA, natomiast na SSR G3MB-202P pokazuje 12mA.
No faktycznie.pzygmunt wrote: Sat Jul 25, 2020 10:20 am Na cloudzie możesz poszczególne kanały poprzenosić do innych lokalizacji.
PS. Pamięć przekaźników po restarcie już wiem jak ogarnąć.radzik_r wrote:Testowo uruchomiłem też ten sterownik do sterowania 20 świateł, na razie bez pamięci stanów przekaźników po resecie - brak większych umiejętności w programowaniu.
Zgadza się , na rolety 35mA x10 to jest 350mA + wemos. HI link 0,6A wystarczający.dobo wrote: Sat Jul 25, 2020 11:16 am Fajny projekt.
Ale na światło to albo zastosowanie mocniejszej przetwornicy (na ali widziałem Hi link z nadrukiem 2A - ciekawe czy tyle ma) albo jakieś SSRy z mniejszym poborem prądu ale to pinout przekaźnika musiał by się pokrywać.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Wkrótce w nowej bibliotece będzie wsparcie zapisywania stanuradzik_r wrote: Sat Jul 25, 2020 11:20 am
PS. Pamięć przekaźników po restarcie już wiem jak ogarnąć.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
elmaya