Widok stanu z zewnetrznego systemu w aplikacji Supla

flowerek

Czy jest mozliwosc prezentacji stanu urzadzenia z ewnetrznego systemu smart home w aplikacji supla?

Mam zawor wody
https://a.aliexpress.com/_dZ5R7o1
uzywam aplikacji Smart Life. Udalo mi tez się zintegrować z Google Home i widze stan zaworu oraz moge nim sterowac z poziomu GH.
A czy da sie zobaczyc to jakos w aplikacji Supla? (Bez wlasnego lokalnego serwera)
11xSRW-01, 1x Sonoff mini, 3xSonoff SV, 5xSonoff S26, 4xSonoff Basic, 1xGosund Sp-111, 1xSonoff Touch, 1xH801, czujnik poczty DIY, 1x Loratap, 1x MiniTiger , 1 x zawór wody BQ05 DIY, 2xSBW-02, Auraton: MC, HC, Flood Valve, Flood Sensor (test trwa)
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Należałoby to po prostu osuplować.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
flowerek

:D tez tak pomyslalem 😁 i nawet ktos juz ten zawor osuplowal...wiec moze i mi by sie udalo...ale
Jak zawsze jest ale...do zaworu kupilem czujniki zalaniowe
https://a.aliexpress.com/_dTu3OyZ
a sposobu na ich osuplowanie na forum nie znalazlem...a moja wiedza nie pozwala na samodzielne kombinowanie.

Stąd pytanie jak w temacie. Oczywiscie chcialbym tak mieć do czasu aż uda mi sie zestaw osuplować...albo pojawi sie jakies cenowo dostępne rozwiazanie alternatywne.

I nie musi byc to full wypas jak ten czeski zawór z akumulatorem. Jak sie nie ma żadnego systemu przeciwzalaniowego to lepszy nawet taki który zawodzi przy braku prądu czy internetu...niż żaden.
Jak ktos potrzebuje 100% pewności to na rynku jest kilka rozwiazan kablowych z podtrzymaniem zasilania...to daje pewność prawie 100% 😁 ale ceny też są adekwatne do % pewności.
11xSRW-01, 1x Sonoff mini, 3xSonoff SV, 5xSonoff S26, 4xSonoff Basic, 1xGosund Sp-111, 1xSonoff Touch, 1xH801, czujnik poczty DIY, 1x Loratap, 1x MiniTiger , 1 x zawór wody BQ05 DIY, 2xSBW-02, Auraton: MC, HC, Flood Valve, Flood Sensor (test trwa)
flowerek

Uzupelniając... integrujemuy Suple z GH po to zeby w GH widzieć urządzenia z supli i moc nimi sterować z poziomu GH (np. głosowo)
A gdyby tak zintegrować Suplę z GH w drugą stronę tzn. móc widzieć w aplikacji Supla chociaż stany urządzeń innych systemów które już mamy zintegrowane z GH.
Czy byłaby taka możliwość?
Rozumiem ze integracja z wieloma roznymi systemami nie jest mozliwa ale z GH z ktorym te systemy i tak sie w wiekszości integrują...?
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Podstawowe pytanie, to czy GH umożliwia integrację w drugą stronę. Wydaje mi się, że nie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl

Return to “Ogólna dyskusja”