Nie wiem czy to normalne ale nie działa mi kreator dodawania sprzętu w aplikacji. Wywala komunikat, że muszę być zalogowany adresem mailowym i powinienem wyłączyć opcję zaawansowane. Z tego co rozumiem bez opcji zaawansowane nie zaloguje aplikacji od lokalnego serwera. Czy powinienem dodawać urządzenia logując sie bezpośrednio na nie czy jednak da się jakoś dodawac przez kreatora w przypadku serwera lokalnego. Z góry dzięki za pomoc.
Serwer na qnap
-
konusx
Cześć, jestem nowym użytkownikiem systemu supla
Postawilem sobie swój serwer (najnowsza wyświetlana wersję) w conteiner station na qnapie. Wszystko działa, loguje się przez przeglądarkę i aplikacja na androidzie również łączy się do mojego lokalnego adresu IP.
Nie wiem czy to normalne ale nie działa mi kreator dodawania sprzętu w aplikacji. Wywala komunikat, że muszę być zalogowany adresem mailowym i powinienem wyłączyć opcję zaawansowane. Z tego co rozumiem bez opcji zaawansowane nie zaloguje aplikacji od lokalnego serwera. Czy powinienem dodawać urządzenia logując sie bezpośrednio na nie czy jednak da się jakoś dodawac przez kreatora w przypadku serwera lokalnego. Z góry dzięki za pomoc.
W aplikacji:
1. wyłącz "Ustawienia zaawansowane"
2. wpisz adres email
3. włącz "Ustawienia zaawansowane"
4. wpisz adres serwera
5. wyłącz "Ustawienia zaawansowane"
6. zatwierdź zielonym przyciskiem
1. wyłącz "Ustawienia zaawansowane"
2. wpisz adres email
3. włącz "Ustawienia zaawansowane"
4. wpisz adres serwera
5. wyłącz "Ustawienia zaawansowane"
6. zatwierdź zielonym przyciskiem
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
konusx
@lesny8 bardzo Ci dziękuję za pomoc. Pomogło oczywiście 
Kombinowałem właśnie z dodaniem maila i wyłączaniem zaawansowanych ale na koniec zostawiałem właśnie włączone zaawansowane i to był błąd. Jeszcze raz dzięki i zaczynam teraz podłączanie i zabawę z urządzeniami. Dzięki!
Kombinowałem właśnie z dodaniem maila i wyłączaniem zaawansowanych ale na koniec zostawiałem właśnie włączone zaawansowane i to był błąd. Jeszcze raz dzięki i zaczynam teraz podłączanie i zabawę z urządzeniami. Dzięki!