pomiar temeratur ESP-01
-
Espablo
A nie tutaj przypadkiembyniom wrote:Wgranie program w arduino nie jest dla mnie problemem. Jak byś opisal w którym miejscu podawać dane sieci domowej i dane do logawania w supli to by było super
Code: Select all
// Setup Supla connection
const char* ssid = "ssid";
const char* password = "password";
SuplaDevice.begin(GUID, // Global Unique Identifier
mac, // Ethernet MAC address
"svr1.supla.org", // SUPLA server address
0, // Location ID
""); // Location Password
}Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
shimano73
- Been thanked: 1 time
witam, nie ma potrzeby szukać MAC'a.
W programie jest coś takiego
Należy kliknąć na ten odnośnik , gdzie zostanie wygenerowany indywidualny GUID , który należy przypisać zamiast tych zer .
Srpc.h znajduje się bibliotece SuplaDevice którą należy pobrać z GitHub'a.
W programie jest coś takiego
// Replace the falowing GUID
char GUID[SUPLA_GUID_SIZE] = {0x00,0x00,0x00,0x00,0x00,0x00,0x00,0x00,0x00,0x00,0x00,0x00,0x00,0x00,0x00,0x00};
// with GUID that you can retrieve from https://www.supla.org/arduino/get-guid
Srpc.h znajduje się bibliotece SuplaDevice którą należy pobrać z GitHub'a.
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
-
shimano73
Zanim zaczniemy cokolwiek kompilować należy również ustawić w zakładce plik/preferencje, dodatkowe adresy URL i doinstalować obsługiwane płytki esp8266 - Menadżer płytek/esp8266. W naszym szkicu ustawiamy płytkę jako NodeMCU(0.9) .
Po skompilowaniu , przed wgraniem softu, ustawiamy GPIO0 na LOW i RST zwieramy na chwilę na z HIGH na LOW, dopiero wówczas klikamy wgraj.
Po skompilowaniu , przed wgraniem softu, ustawiamy GPIO0 na LOW i RST zwieramy na chwilę na z HIGH na LOW, dopiero wówczas klikamy wgraj.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
-
byniom
Po kompilacji wy wali mi taki błąd : UWAGA: biblioteka SuplaDevice działa na architekturze(/architekturach) [avr] i może nie być kompatybilna z obecną płytką która działa na architekturze(/architekturach) [esp8266].
In file included from C:\Users\zbyszek\Documents\Arduino\tool\ArduBlockTool\tool\supla_nodemcu_ds1820\supla_nodemcu_ds1820.ino:20:0:
C:\Users\zbyszek\Documents\Arduino\tool\ArduBlockTool\tool\libraries\SuplaDevice/SuplaDevice.h:82:1: warning: 'typedef' was ignored in this declaration [enabled by default]
};
^
In file included from C:\Users\zbyszek\Documents\Arduino\tool\ArduBlockTool\tool\supla_nodemcu_ds1820\supla_nodemcu_ds1820.ino:20:0:
C:\Users\zbyszek\Documents\Arduino\tool\ArduBlockTool\tool\libraries\SuplaDevice/SuplaDevice.h:82:1: warning: 'typedef' was ignored in this declaration [enabled by default]
};
^
-
pzygmunt
- Been thanked: 60 times
Wygląda jakbyś miał wcześniej jakieś starsze środowisko dla Arduino i zostały śmieci po starych bibliotekach.byniom wrote:Po kompilacji wy wali mi taki błąd : UWAGA: biblioteka SuplaDevice działa na architekturze(/architekturach) [avr] i może nie być kompatybilna z obecną płytką która działa na architekturze(/architekturach) [esp8266].
};
^
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
byniom
Taki błąd mi jeszcze wywala i nie mogę tego ruszyć.
Nieznana płytka nodemcu (platforma esp8266, pakiet esp8266)
Błąd kompilacji dla płytki NodeMCU 0.9 (ESP-12 Module).
Wyskakuje mi już tylko taki błąd obojętnie co bym nie robił w arduino :
UWAGA: Kategoria '' w bibliotece UIPEthernet jest nieprawidłowa. Ustawiono na 'Uncategorized'
UWAGA: biblioteka SuplaDevice działa na architekturze(/architekturach) [avr] i może nie być kompatybilna z obecną płytką która działa na architekturze(/architekturach) [esp8266].
Nieznana płytka nodemcu (platforma esp8266, pakiet esp8266)
Błąd kompilacji dla płytki NodeMCU 0.9 (ESP-12 Module).
Wyskakuje mi już tylko taki błąd obojętnie co bym nie robił w arduino :
UWAGA: Kategoria '' w bibliotece UIPEthernet jest nieprawidłowa. Ustawiono na 'Uncategorized'
UWAGA: biblioteka SuplaDevice działa na architekturze(/architekturach) [avr] i może nie być kompatybilna z obecną płytką która działa na architekturze(/architekturach) [esp8266].