Supla SBW 02 z HATO 400

[email protected]

Witam. Mam pytanie odnośnie połączenia tego przekaźnika z bramą. Możliwe że gdzieś jest już post na ten temat jednak nie potrafię znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Mianowicie, sterując z pilota który miałem wcześniej wyglądało to tak że jednym przyciskiem otwierałem/zatrzymywałem/zamykałem nieważne w jakim położeniu byłaby brama. Odkąd mam suple wygląda to tak: otwieram/zatrzymuje i po kolejnym wciśnięciu przycisku jeżeli brama nie jest otwarta do końca to dalej się otwiera. Dopiero jak otworzy się do końca to można ją zamknąć. Da się to ustawić tak żeby zamykała się po trzecim wciśnięciu niezależnie od położenia? Może trzeba jakoś kombinować z drugim kanałem? Z góry dziękuję za pomoc.
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

A pilot działa tak jak działał?
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Podłączyłeś tak jak w tym wątku ?
viewtopic.php?f=58&t=6492&p=67208&hilit=hato+400#p67208

Podłączenie SBW nie powinno zmieniać sposobu działania pilota.... chyba, że coś przeprogramowałeś albo próbujesz użyć pilota po wysłaniu rozkazu sterowania z poziomu Supli.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
[email protected]

Podłączone tak samo jak w tym wątku. Pilot działa tak samo jak wcześniej oprócz tego że supla go chyba lekko zakłóca i trzeba być bliżej bramy
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

Daj namiary na PW skontaktuję się jutro z Tobą
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Może masz włączoną funkcję osiedlową.
http://hato.com.pl/images/do-pobrania/I ... Y-600Y.pdf

To jak się zachowuje centrala zależy tylko od niej. Wg instrukcji powinien działać w trybie (otwórz - stop - zamknij - stop - otwórz ...).
Screen poniżej.
Jeśli SBW-02 zakłóca piloty to możesz go wymienić na nowy w Zamel-u. Po wymianie nie powinno być takiego problemu.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SUPLA.... Nareszcie w domu.

Return to “ZAMEL SBW-02”