Własny serwer

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8856
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt sty 20, 2017 4:23 pm

Wykonałeś clear_cache.sh ?
Seba5120
Posty: 307
Rejestracja: pn paź 31, 2016 1:33 pm

pt sty 20, 2017 4:26 pm

Tak, ustawiłem wszystko jak trzeba, ale niestety nie wysyła.
Jaką komendą mogę sprawdzić logi? jaki katalog?
Wygląda to tak jakby nie mógł połączyć się z serwerem poczty.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8856
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt sty 20, 2017 4:35 pm

Jakiego serwera używasz ?
Seba5120
Posty: 307
Rejestracja: pn paź 31, 2016 1:33 pm

sob sty 21, 2017 6:45 am

Import VM na PC.
Malina jeszcze "idzie" :)
Ale nie wiem czy na malinie też nie zrobię VM,
tą skonfigurowana tylko zaimportuje :)
Seba5120
Posty: 307
Rejestracja: pn paź 31, 2016 1:33 pm

sob sty 21, 2017 11:46 am

Może to być wina zmiany portów?
Zmieniłem z 443 na 1111 ponieważ mój usługodawca internetu
pozwala na odblokowanie portów 1000 wzwyż :-)
Pozdrawiam :-)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8856
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob sty 21, 2017 12:36 pm

Nie. Tu chodzi o komunikacje wychodzącą.
Z serwera sprawdź

telnet adres-serwera-smtp port
Seba5120
Posty: 307
Rejestracja: pn paź 31, 2016 1:33 pm

sob sty 21, 2017 12:55 pm

Taki komunikat mam:

Obrazek
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8856
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob sty 21, 2017 1:28 pm

Połączenie jest. To może w gmailu w ustawieniach zablokowane jest
Wysyłanie poczty przez SMTP ?
Seba5120
Posty: 307
Rejestracja: pn paź 31, 2016 1:33 pm

sob sty 21, 2017 2:05 pm

Włączony pop3 i imap.
Jak włączę pop3 to chyba smtp z automatu się włącza.
Włączyłem dla pewności: Zezwalaj na mniej bezpieczne aplikacje
Skonfigurowałem również na wp.
W ustawieniach włączona opcja zezwalaj na pop3/imap/smtp
i nadal nie śle wiadomości ;/

Widziałem w tym temacie ktoś miał wstawione screen z phpmyadmin.
Powiedz mi czy ten phpmyadmin trzeba jakoś uruchomić?
jak wpisuje IP:port/phpmyadmin to niestety nie ma takiej strony...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8856
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob sty 21, 2017 3:34 pm

możesz z konsoli dostać się do mysql

mysql -u root -p
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”