Sonoff Supla - przechodzenie w tryb AP

pasazer

Czy tak jest w Supli, że jak przez jakiś czas nie ma internetu to urządzenie samo przechodzi w stan AP?
Zdarzyło mi się tak kilka razy, że nie było neta przez jakiś czas i Sonoff zaczął migać. Musiałem go ręcznie odłączyć z prądu i znowu zadziałał.
Ale to nie rozwiązanie, bo jak mnie nie ma w domu to go nikt nie odłączy od prądu, a on jest podpięty do załączania kotła gazowego
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Nie powinno się tak dziać.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
shimano73
Been thanked: 1 time

Kiedyś przyszło mi na myśl takie rozwiązanie , ponieważ mam sbw-02 który czasem jak by się zawieszał przy problemach z internetem i muszę go zrestartować co jest dość kłopotliwe bo napęd ma podtrzymanie bateryjne i jestem zmuszony rozebrać jego obudowę co jest dość kłopotliwe. Mając mozliwosc wejście w tryb AP mógłbym go łatwo zrestartować, ale taka mozliwosc miałby również „nie proszony gość” , zmienił by dane wifi i wszedł na posesje i co gorsza do domu 😱. Dlatego odszedłem od takiego pomysłu
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

Wezmę udział w Supla Offline Party 2024 :)
pasazer

ale on jakby sam wchodził w tryb AP, bo miga zielona dioda i nie mam z nim kontaktu przez internet. Muszę go "fizycznie" zrestartować.

Sam na to nie wpadłem - tak mi podpowiedział jeden Pan, że oryginalna supla po 5 minutach właśnie wchodzi w tryb AP. Zasugerował wgranie "zmodyfikowanej" Supli - cokolwiek to znaczy

Return to “Pomoc”