Witam, chcę zrobić furtkę na zamek elektromagnetyczny, jakiego użyć modułu w temperaturze zewnętrznej? Większy jest problem w tym, że koło furtki jest brak zasięgu wifi chcę rozszerzyć sygnał repeaterem od xiaomi z linka niżej, czy to będzie działać ? Czy sieć z repeatera będzie w takiej samej nazwie jak z Wi-Fi i czy będę mógł bazować na jednym koncie zalogowanym na jeden login supli?
https://allegro.pl/oferta/repeater-wi-f ... e=facebook
Furtka na zaczep elektromagnetyczny czy będzie działać z repeater-em.
-
dydyrydy
Jeśli ten repeater będzie stabilnie dawał sieć WiFi to wszystko będzie ok.
-
michael
Ogólnie z repeaterami mam złe doświadczenia, ale to może kwestia sprzętów, które miałem.
W każdym razie to będzie działać, ale proponuję inną nazwę SSID dla powielonej sieci. Używając tej samej nazwy u mnie po jakimś czasie wieszało się co chwilę coś - z inną nazwą było OK.
A najlepiej docelowo zamiast repeaterów wymieć sobie na WiFi w Mesh'u, np. coś z Ubiquiti.
W każdym razie to będzie działać, ale proponuję inną nazwę SSID dla powielonej sieci. Używając tej samej nazwy u mnie po jakimś czasie wieszało się co chwilę coś - z inną nazwą było OK.
A najlepiej docelowo zamiast repeaterów wymieć sobie na WiFi w Mesh'u, np. coś z Ubiquiti.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Jeśli chodzi o taki sam SSID, to to prawidłowo działa tylko w rozwiązaniach Mesh. Przy zwykłym repeaterze nazwy SSID powinny być inne.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
mdi87
Nadal nie bardzo wiem czy będzie działać
dajmy na to że powielanie sieci będzie się wieszać jak pisze kolega wyżej i będę musiał zrobić to na oddzielnym ssid. Np moja nazwa pierwszego wifi to "wifi 1" a drugiego na nowym ssid będzie "wifi 2". Na pierwszym wifi 1 mam już połączone 3 moduły supla i przypisane do konta. Teraz pytanie, czy 4 urządzenia podłączone do dwóch różnych routerów będę mogły być sterowane przez jeden login zalogowany do aplikacji supla?
-
mdi87
SBW-02 to dobry moduł do elektrozaczepu do montsżowy w puszce na zewnatrz?
-
michael
Bardzo dobry i stabilny w działaniu