Może mam lipny multimetr - choć na akumulatorze pokazuje poprawnie napięcie......
Ale zobaczcie przy blebox inaczej wyglada połączenie krańcowek niż u mnie.
Nie do końca rozumiem ten schemat.
Podłączenie SBW-02 do bramy Wiśniowski AWso2018
-
Gumis210
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Gumis210
Teraz mam tak podłączone.
Nie wykorzystuje GND z pola krańcówki, a blebox wykorzystuje.
Nie wykorzystuje GND z pola krańcówki, a blebox wykorzystuje.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Gumis210
Wyglada na to ze po otwarciu bramy pomimo ze multimimetr pokazuje 0v to jednak jakieś małe napięcie jest na krańcówce ZAM i OTW wiec nie zmienia się ikona położenia otwarcia bramy.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Multimetr podłączyłeś tak jak Ci napisałem ? Testowałeś skrajne położenia bramy ?
Spróbuj tak jak Robert napisał. Podłącz IN1 do GND i sprawdź czy ikona się zmieni na zamkniętą.
Spróbuj tak jak Robert napisał. Podłącz IN1 do GND i sprawdź czy ikona się zmieni na zamkniętą.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Gumis210
Tak jak pisałem, jestem u imprezce i przy okazji zajrzałem jak ma podłączona swoją bramę box bleboxa. Jedno jest pewne ma inaczej niż ja. Nie wykorzystuje krańcowek, tylko podpięty jest pod lampę. Niestety nie ma różnych kolorów kabli ci utrudnia mi lokalizację dokładnego podpięcia przewodów, a procenty i 230V to nie jest dobre połączenie.....
Poniżej przesyłam zdjęcia podłączenia bramy pod bleboxa.
Poniżej przesyłam zdjęcia podłączenia bramy pod bleboxa.