Supla vs. Android vs. MEW-01

Marcin1234

Witam ponownie,

"Muszę się z tym tematem jeszcze przespać" jest bardzo dobrą opcją. Dzięki za wskazówki Yepestis oraz reszcie użytkowników. Udało mi się połączyć MEV-01 bezpośrednio do telefonu, aczkolwiek trochę inaczej. Podam to w formie punktowej tak jak w poście wyżej.

1. Ogólnie na początku rejestracja konta w SUPLA CLOUD - to już miałem zrobione wcześniej i łączyłem się do MEV-01 poprzez router w mieszkaniu - czyli urządzenie/router/telefon z androidem podgląd w aplikacji SUPLA.
2. Tak jak pisał Yepestis - Wprowadzenie urządzenia MEW-01 w tryb konfiguracji - szybko migająca dioda.
3. Wejście z telefonu w przeglądarce na adres http://192.168.4.1 do urządzenia.
4. Wprowadzenie do "Wi-Fi Setings" nazwy sieci Wi-Fi oraz hasła, którą udostępniał mój telefon w trybie router WiFi. Zakładka "Supla Settings" Server - taki jak wyświetla się z SUPLA CLOUD oraz e-mail taki jak z rejestracji.
5. Kliknąć SAVE i wyjść z trybu konfiguracji poprzez naciśnięcie przycisku na urządzeniu. Teraz urządzenie będzie mrugać zieloną diodą wolniej.
6. Teraz najciekawsze bo logowanie w aplikacji SUPLA zwyczajne jako adres e-mail oraz równocześnie na SUPLA CLOUD. W SUPLA CLOUD - to czego ja wcześniej nie zrobiłem - zapomniałem- , to "Rejestracja urządzeń NIEAKTYWNA kliknij aby włączyć" w zakładce moja supla. Po kliknięciu rejestracja jest aktywna 24 godziny.
7. Powrót do Aplikacji Supla na tel. Dodaj urządzenie i bez problemu pojawia się chciany produkt. Dioda na urządzeniu świeci ciągłym światłem.

Testowane, kasowane, usuwane urządzenie parę razy z poziomu telefonu. Za każdym razem udało mi się je dodać.

Jeszcze raz Wszystkim dziękuję za pomoc.

[EDID] Ciekaw jestem czy ten sposób zadziała z innymi urządzeniami? Ja posiadam tylko jedno.

Pozdrawiam.
Marcin.

Return to “ZAMEL MEW-01”