czujnik czystości rąk

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
boglak

Ja się kompletnie nie znam na mini-elektronice użytkowej i programowalnych modułach... ale może mój pomysł kogoś zainspiruje.
Teraz trzeba bardzo dbać o higienę, a zwłaszcza dłoni. Dużo się mówi np. o prawidłowej technice mycia - ale jak sprawdzić, czy faktycznie zrobiło się wszystko jak należy?!? Może ktoś dałby radę zbudować jakiś skaner albo coś w tym rodzaju :?:
Byłby to chyba nawet niezły pomysł na biznes, przynajmniej na parę najbliższych miesięcy :mrgreen: Wiele firm się przestawiło na produkcję akcesoriów do higieny i dezynfekcji, a https://www.adsystem.pl/ to tylko jeden z wielu podobnych przykładów :arrow:
Last edited by boglak on Mon Sep 28, 2020 6:38 am, edited 1 time in total.
wojtas567

Aż w taką paranoję to bym nie popadał.
Po prostu umyj ręce najdokładniej jak potrafisz a nie zachorujesz na większość chorób które są przenoszone właśnie tą drogą a o których prawie nikt nie mówi na co dzień głośno.
Dla uspokojenia Twojego i innych w tym temacie dodam że takich skanerów nie ma nawet w szpitalach na blokach operacyjnych.
Pozdrawiam
Wojtek
dzikusk

Covidowe bajki :evil: - tylko proszę nie tutaj
Mój czujnik pogodowy
https://krasnikgorny.aqi.eco/pl
edm
Been thanked: 2 times

dzikusk wrote: Sun Sep 27, 2020 4:26 pm Covidowe bajki :evil: - tylko proszę nie tutaj
Przez te bajki od 5 m-cy zarabiam mniej o 20%. Redukcja załogi w pierwszym etapie wyniosła ponad 200 osób. Drugi etap wkrótce. Nikt nie mówi że ostatni. Kamery termiczne mierzące temperaturę na portierni to standard. Nie wejdziesz z temperaturą 38 i wyżej. Ogólnie patrząc na całokształt słabo wygląda moja branża :-(
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 :D
Duch__
Been thanked: 6 times

Proszę nie robić covidowego offtopic. Od tego są odpowiednie fora tematyczne. Tutaj proszę skupiać się tylko na Supli.

Return to “Pomysły i koncepcje”