GUI Generic
-
Espablo
Ok. Przygotuję sobie bazę pod te ustawienia
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
Kamil Ból
Podłączyłem 8x DS18B20 (na osobnym zasilaniu czujniki) próbowałem na różnych pinach na esp01s i wemos d1 mini kasuje w cloudie nawet wziołem kolejne 8 czujników i ciągle widzi tylko cztery a temperaturę prawidłowo czyta tylko z jednego czasem dwa . Czy ktoś jeszcze ma problemy z czujnikami ds18b20 na tym sofcie?
-
Espablo
Próbowałeś podłączyć czujnik na tym samym zasilaniu co wemos? Masz wspólną masę?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
mrizek
Póki Issue jest otwarte na githubie, to bardzo gorąco proszę o więcej niż do 10 sek ustawione teraz jako maks dla furtki w opcjach clouda.Espablo wrote: Fri Sep 25, 2020 9:18 pm @klew podaj proszę przykład jak to można wdrożyć, żeby można było furtkę otworzyć przyciskiem i dobiegnąć do niej jak jest jeszcze otwarta![]()
https://github.com/Espablo/GUI-Generic/issues/10
Wielkie uszanowanie, Panowie!
-
local
Ktoś instalował ten soft na Shelly 1 ?
Z wstępnych obserwacji wszystko przez aplikację działa.
Niestety z przycisku/przełącznika brak reakcji.
Przekaźnik ustawiony jest na pinie GPIO4-D2 natomiast przełącznik na GPIO5-D1.
W czym może tkwić problem ?
Z wstępnych obserwacji wszystko przez aplikację działa.
Niestety z przycisku/przełącznika brak reakcji.
Przekaźnik ustawiony jest na pinie GPIO4-D2 natomiast przełącznik na GPIO5-D1.
W czym może tkwić problem ?
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
-
Gang
Mi na pierwowzorze tego softu też nie chciało odpalić na wemosie. Na sonoffie basicu od kilku mc działa bez problemu 8 czujników.Kamil Ból wrote: Sat Sep 26, 2020 10:35 am Podłączyłem 8x DS18B20 (na osobnym zasilaniu czujniki) próbowałem na różnych pinach na esp01s i wemos d1 mini kasuje w cloudie nawet wziołem kolejne 8 czujników i ciągle widzi tylko cztery a temperaturę prawidłowo czyta tylko z jednego czasem dwa . Czy ktoś jeszcze ma problemy z czujnikami ds18b20 na tym sofcie?
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli 
-
Kamil Ból
Jeśli pytałeś mnie o masę to nieprubowałem bo jakim cudem z zasilania wemosa pójdzie aż 8 ds jeśli coś to zmieni to spróbuję i zobaczymyEspablo wrote: Sat Sep 26, 2020 12:15 pm Próbowałeś podłączyć czujnik na tym samym zasilaniu co wemos? Masz wspólną masę?
-
Kamil Ból
Mam sonofiki tyle że na chipie 8285Gang wrote: Sun Sep 27, 2020 4:44 amMi na pierwowzorze tego softu też nie chciało odpalić na wemosie. Na sonoffie basicu od kilku mc działa bez problemu 8 czujników.Kamil Ból wrote: Sat Sep 26, 2020 10:35 am Podłączyłem 8x DS18B20 (na osobnym zasilaniu czujniki) próbowałem na różnych pinach na esp01s i wemos d1 mini kasuje w cloudie nawet wziołem kolejne 8 czujników i ciągle widzi tylko cztery a temperaturę prawidłowo czyta tylko z jednego czasem dwa . Czy ktoś jeszcze ma problemy z czujnikami ds18b20 na tym sofcie?
No zobaczę może na tym pójdzie
-
Gang
@up
Zasilanie normalnie z sonoffa, żadne osobne.
Zasilanie normalnie z sonoffa, żadne osobne.
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli 
-
lukaszb25
Witam,
mam pytanie. Jak skonfigurowany nodemcu tym softem pod jedną sieć wi-fi przenieść pod inną sieć wi-fi nie tracąc ustawień GPIO?
Czy wymagane jest wtedy skonfigurowanie przycisku CFG?
Jak ten przycisk działa?
Ewentualnie jak zresetować ustawienia w nodemcu(bez wgrywania ponownie softu) tak aby pod nową siecią można było ponownie ustawić wszystkie GPIO?.
mam pytanie. Jak skonfigurowany nodemcu tym softem pod jedną sieć wi-fi przenieść pod inną sieć wi-fi nie tracąc ustawień GPIO?
Czy wymagane jest wtedy skonfigurowanie przycisku CFG?
Jak ten przycisk działa?
Ewentualnie jak zresetować ustawienia w nodemcu(bez wgrywania ponownie softu) tak aby pod nową siecią można było ponownie ustawić wszystkie GPIO?.