Airly vs. Syngeos

Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Nasza gmina zaszalała i zafundowała 16 stacji Syngeos tak, że w mojej wiosce znalazły się 2 w tym 1 tylko 200m od domu. Ucieszyłem się, bo najbliższy Airly mam 4 km od domu, w drugiej wiosce.
No ale radość nie trwała zbyt długo bo wiadomo, od razu porównałem wyniki stacji Airly i Syngeos w tej drugiej wiosce, gdzie są oddalone od siebie o 300m no i wyniki jak na obrazku :(
Aż takie różnice trochę zniechęcają choć może ktoś znajdzie rozsądne wytłumaczenie?
Airly_vs_Syngeos.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
Duch__
Been thanked: 6 times

Niestety, nie mając trzeciej stacji nie można stwierdzić kto zaniża / zawyża...
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Airly nie ma grzałki, więc przy wilgotności powietrza powyżej 60% zaczyna przekłamywać. Nie wiem jak jest z Syngeos, bo ich strona jest bardzo tajemnicza w temacie samych czujników.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Niestety, nie ma kanałów dotyczących jakości powietrza więc zgodnie z przykładami dotyczącymi Supla Virtual Device czujnik PM10 i PM2,5 rzutowane są na Temperatura i wilgotność, dlatego na wykresie każde przekroczenie 100% pokazywane jest jako -1 :(
100procentjakominus1.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image

Return to “Ogólna dyskusja”