Problem z MEW-01

Bulion76

Witam
Mam miernik energii MEW 01. W zasadzie działał on mi od listopada zeszłego roku bez żadnych problemów.
Na początku tego miesiąca przestał pokazywać w aplikacji zużycie w bieżącym miesiącu oraz koszt w bieżącym miesiącu.
Przestała się również wczytywać się historia pomiarów. Wyczyściłem historię z aplikacji www, ale nic to nie dało. W chwili obecnej
zaczął pokazywać wspomniane wartości ale są one nieprawidłowe bo stanowią sumę od samego początku zainstalowania licznika.
W zasadzie mogę go tylko już dodać od początku....

Ł.S

Wgrałem najnowszy firmware i zresetowałem licznik do ustawień fabrycznych, i ponownie go dodałem.
Wykresy zaczęły się rysować, jednak nie wiem jak zresetować wskazania licznika. Po podłączeniu przez przeglądarkę jest opcja reset.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
64 Urządzenia SUPLA , a w planach kolejne.
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Jeśli pamięć mnie nie myli to w instrukcji jest napisane, że aby zrobić reset licznika trzeba w pole reset wpisać RESET i zapisać.
Gdzieś na forum też nie jeden raz o tym była mowa.
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Zupełnie niepotrzebnie. Coś się przycięło tylko po stronie aplikacji na Androidzie. Mieliśmy kilka takich zgłoszeń ale nie wiem co to powoduje. Wystarczy wyczyścić dane aplikacji i po ponownym otwarciu pobrałyby się historyczne oraz te brakujące.

NIE RESETUJ DANYCH W MEW-ie jak kolega wyżej napisał.
Jak wyślesz mi na priva email na którym masz konto to przywrócę z backupu to co usunąłeś.

Jeśli zresetowałeś licznik w MEW-ie to już będzie problem z przywróceniem historii bo stan licznika będzie mniejszy niż wpisy w historii.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Odpowiadając skupiłem się na ostatnim zdaniu :roll: :oops:
Zrób jak @pzygmunt radzi, bo po resecie MEW będzie jak nowy(zerowy) i suma zmierzonych przez ostatni rok KWh przepadnie.
Licznik przetrzymuje tą wartość w pamięci stałej i wysyła ją cyklicznie do chmury. Apka właśnie z tej chmury pobiera te dane i na ich podstawie rysuje wykresy. Jak @pzygmunt przywróci Ci historię, a Ty wyczyścisz dane aplikacji na andku to wszystko powinno wrócić do normy.
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
pzygmunt

Nie czekając na Twoją odpowiedź przywróciłem backup pomiarów z 2020-10-07 01:57:23 UTC. Zakładam, że Twój email z forum jest taki sam co w cloudzie. Z uwagi na to, że będzie dziura w historii ~20h to na wykresie w tym czasie będzie różnica pomiarów podzielona na równie odcinki liczone co 10 min. Sprawdź w aplikacji czy załadowało się wszystko jak powinno.
Bulion76

Witam

Dziękuję za pomoc.
Wykonałem czyszczenie pamięci.
Również czyszczenie danych i ponowne uzupełnienie danych logowania.

Dziwna sprawa. Za pierwszym razem dane historii ładują się i je widzę. Pojawia się również prawidłowe zużycie miesięczne.
Jednak po chwili przy klikaniu po zakładkach licznika lub wyjściu z aplikacji pojawiają się dane nieprawidłowe.
Po zamknięciu i uruchomieniu aplikacji od nowa sytuacja się powtarza...

Ł.S
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pzygmunt

Jaki model smartfona ? Która wersja Androida ? Możesz nagrać jakiś filmik ?... albo wrzuć screeny.
Bulion76

Galaxy S10E
Co ciekawe pobieranie historii zatrzymuje się na losowych procentach.

ŁS
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt

Mogę podłączyć się pod Twoje konto aby to sprawdzić ?
Bulion76

PEWNIE.

Dziękuję

ŁS

Return to “ZAMEL MEW-01”