Natworzyłem trochę lokalizacji z których korzystam. W nazwie na początku dodałem cyfry aby je posortować w/g własnej kolejności w aplikacji.
Najstarsza z nich założona na samym początku nie daje się usunąć, tzn. zgłasza obecność urządzeń w trakcie usunięcia.
Na stronie tej lokalizacji jest jednak informacja że nie zawiera urządzeń, a mimo tego w trakcie zatwierdzania jest komunika o ich obecności.
Pomimo starań nie mogę znaleźć tych urządzeń o takim ID. Poniżej screeny.
P.S mam nadzieję że nie jest to jakaś banalne moje niedopatrzenie.
Z góry dziękuję za pomoc
Ł.S
Usunięcie lokalizacji - problem
-
Bulion76
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
64 Urządzenia SUPLA , a w planach kolejne.
Urządzenia z identyfiaktorami które masz podane w komunikacie mają wpisane tą lokalizację jako oryginalną. Jak na nie wejdziesz to Ci się to wyświetli. Czy podczas ich rejestracji nie użyłeś do autentykacji ID i hasła lokalizacji?
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
Bulion76
Zarówno w kanałach i urządzeniach brak jest wskazanych urządzeń o podanym ID w komunikacie
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A jak wejdziesz w urządzenie z tym ID
to po środku będziesz miał napisane 'Oryginalna lokalizacja' dlatego nie możesz jej usunąć.
Do pierwszej lokalizacji lądują wszystkie nowo rejestrowane urządzenia. Czy można ją usunąć? Szczerze to nie wiem
Jak się nie da usunąć to zawsze możesz ją wyłączyć
to po środku będziesz miał napisane 'Oryginalna lokalizacja' dlatego nie możesz jej usunąć.
Do pierwszej lokalizacji lądują wszystkie nowo rejestrowane urządzenia. Czy można ją usunąć? Szczerze to nie wiem
Jak się nie da usunąć to zawsze możesz ją wyłączyć
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SOP 2023 
SOP 2024
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
Bulion76
Jasne, o tym nie wiedziałem. Dziękuję za pomoc. Rzeczywiści na tych kilku urządzeniach mam tak jak napisałeś (Lokalizacja Oryginalna). Na innych tej informacji nie ma. Nie można też (tak mi się wydaje) tego zmienić. W sumie to nie za bardzo rozumiem czemu na 3 - ech mam taki zapis a na następnych 50 urządzeniach nie.Naciśnięcie ramki (Lokalizacja Oryginalna) przerzuca do ekranu Lokalizacje, jednak nie ma tam przycisku potwierdzenia zmiany. To że zapisują się tam nowo zarejestrowane moduły to zauważyłem jednak dodając je w chwili obecnej nie mam wspomnianej przypadłości. Jeśli chodzi o wyłączenie jej to nie widzę takiej możliwości. Ale jak jest tam pusto to nie wyświetla się przynajmniej w aplikacji.lesny8 wrote: Fri Oct 09, 2020 11:04 pm A jak wejdziesz w urządzenie z tym ID
device_id.jpg
to po środku będziesz miał napisane 'Oryginalna lokalizacja'
device.jpg
dlatego nie możesz jej usunąć.
Jak się nie da usunąć to zawsze możesz ją wyłączyć![]()
Ł.S
Dlatego pytałemBulion76 wrote: Sat Oct 10, 2020 5:18 am ...
W sumie to nie za bardzo rozumiem czemu na 3 - ech mam taki zapis a na następnych 50 urządzeniach nie.
...
i to jest powódlesny8 wrote: Fri Oct 09, 2020 8:46 pm Czy podczas ich rejestracji nie użyłeś do autentykacji ID i hasła lokalizacji?
SOP 2023 
SOP 2024
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
vito007
Mam podobny problem. Nie mogę usunąć lokalizacji. Przy próbie usunięcia otrzymuję komunikat o konieczności usunięcia trzech urządzeń. Problem w tym, że ich nie ma. Mają niskie identyfikatory trzycyfrowe, czterocyfrowe. Nigdzie ich nie ma. 
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Wyślij do [email protected] info na jaki mail masz konto, oraz podaj id lokalizacji i tych urządzeń, które Cloud wskazuje przy próbie usunięcia.vito007 wrote: Thu Mar 12, 2026 8:45 pm Mam podobny problem. Nie mogę usunąć lokalizacji. Przy próbie usunięcia otrzymuję komunikat o konieczności usunięcia trzech urządzeń. Problem w tym, że ich nie ma. Mają niskie identyfikatory trzycyfrowe, czterocyfrowe. Nigdzie ich nie ma.![]()
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
malarz
- Been thanked: 2 times
Ludzie mają prywatne życie. A tu minęła raptem jedna noc i kilka godzin początku weekendu.
Próbuję przerobić pomysły na działające projekty w ArduinoIDE.