Dodatkowy znaczek "info" w aplikacji SUPLA

rtomkow
Posty: 10
Rejestracja: pt mar 08, 2019 9:09 pm

ndz paź 11, 2020 7:37 am

Cześć, po podłączeniu kolejnego przekaźnika do rolet Zamel SRW-01 w aplikacji Supli pojawiła się nowa informacja. Czy można to uruchomić na innych przekażnikach? Obrazek
Załączniki
rol1.jpeg
rol1.jpeg (88.94 KiB) Przejrzano 491 razy
rol2.jpeg
rol2.jpeg (91.7 KiB) Przejrzano 491 razy
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1459
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

ndz paź 11, 2020 7:46 am

Tak, musisz w pozostałych sterownikach zaktualizować oprogramowanie.
W tym celu należy każdy sterownik Zamela wprowadzić w tryb konfiguracji, połączyć się z jego siecią Wi-Fi, wejść na stronę http://192.168.4.1, na samym dole wybrać YES przy Firmware Update i wyjść z trybu konfiguracji. Sterownik pobierze nowy firmware i do ok. 30 minut w aplikacji powinna pojawić się ikona INFO.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
rtomkow
Posty: 10
Rejestracja: pt mar 08, 2019 9:09 pm

ndz paź 11, 2020 7:59 am

Bardzo Dziękuję za odpowiedź. Temat zamknięty.
missim
Posty: 38
Rejestracja: pt lis 30, 2018 11:08 pm

śr lis 04, 2020 9:19 pm

To w takim razie pytanie do Roberta, info pojawia się tylko w ROW-01, SBW-01 i SRW-01. Czyli na razie te trzy, czy coś u mnie nie zadziałało z aktualizacją na innych modułach ?
Patryk
Posty: 979
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

śr lis 04, 2020 9:38 pm

missim pisze:
śr lis 04, 2020 9:19 pm
To w takim razie pytanie do Roberta, info pojawia się tylko w ROW-01, SBW-01 i SRW-01. Czyli na razie te trzy, czy coś u mnie nie zadziałało z aktualizacją na innych modułach ?
Moduły Zamela od wersji softu (chyba) 2.7.22 posiadają tą "funkcje".
Tu masz spis modułów i obecne (najnowsze) wersje, jakie są po aktualizacji (ręcznej).
viewtopic.php?f=27&t=7264
missim
Posty: 38
Rejestracja: pt lis 30, 2018 11:08 pm

śr lis 04, 2020 9:53 pm

Dziękuję za info. Jutro to sprawdzę na żywym organizmie, bo ROW-01 i 02 z tego co widzę mają tą samą wersję softu, a info wyświetla się u mnie tylko w 01. Może się jednak nie zaktualizował.
MaciejK
Posty: 16
Rejestracja: śr cze 24, 2020 3:47 pm

sob lis 07, 2020 5:20 pm

Mam podobny problem, tyle że na lokalne instalacji supla. Podobnie brak ikony info po aktualizacji softu na ROW-04M
Mam dwa ROW-04 - jeden nowy, z wersją softu fabrycznie 2.7.22 i drugi stary ale zaktualizowany także do 2.7.22. Czyli oba mają tą samą wersję. Ikona Info pojawa się tylko w tym nowo dodanym, na tym starszym brak.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9574
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob lis 07, 2020 5:42 pm

Prywatna instancja czy publiczny cloud?
missim
Posty: 38
Rejestracja: pt lis 30, 2018 11:08 pm

sob lis 07, 2020 10:21 pm

Publiczny
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9574
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob lis 07, 2020 10:33 pm

Sprawdź wersję w cloudzie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”