ZAMEL MEW-01

pzygmunt
Been thanked: 59 times

Te dane są w MEW-ie. Aby je wyczyścić musiałeś wpisać reset w pole reset. Albo jakaś autopodpowiedź wypełniła formularz ?
Nie można ich przywrócić.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
@Artur

Trudno.
Wpisałem jedynie nazwę i hasło i zatwierdziłem save.

A co zrobić z tymi rozjechanym wykresami w aplikacji ?
Zrobić reset ? usunąć historię ?
pzygmunt

Można je tylko w takim przypadku usunąć.
thn.technik

Witam, świetna robota z wektorami bilansu, naprawdę są przydatne :D
Miał bym tylko jeszcze jedną uwagę, czy nie dało by się wprowadzić "faktora zwrotu" nadwyżki produkcji ustawianego z poziomu " cloud" na podobnej zasadzie jak to jest z ceną za kWh? Domyślnie "faktor zwrotu" był by ustawiony na 1.
Na moim przykładzie bilans roczny według licznika to 454 kwh na plus ale po uwzględnieniu faktora zwrotu to mam 6 kWh na minus :( co mnie trochę rozczarowało bo myślałem że jestem do przodu :lol:
Było by to znaczne ułatwienie bo nie jest to wartość którą da się skalkulować bezpośrednio z danych widocznych w aplikacji.
Można by to przedstawić jako 2 kolorowy słupek...
Pozdrawiam.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt

To o czym piszesz to taka proteza stosowana w przypadku gdy licznik dostawcy nie potrafi liczyć wektorowo.
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Nie wiem czy już to pisałem, ale powtórzę, czy można byłoby dla MEW-01 zrobić jak w licznikach impulsów ustawienie stanu początkowego ogólnego zużycia z licznika energii, od którego MEW-01 zaczął mierzyć, tak aby wskazanie ogólne zużycia energii w MEW-01 było równe wskazaniu licznika energii od dostawcy?
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
@Artur

pzygmunt wrote: Tue Oct 06, 2020 4:05 pm Te dane są w MEW-ie. Aby je wyczyścić musiałeś wpisać reset w pole reset. Albo jakaś autopodpowiedź wypełniła formularz ?
Nie można ich przywrócić.
Zgadza się. Moja wina :roll:
Wpisałem nie w to pole co trzeba :evil:
pzygmunt

Goral64 wrote: Sun Oct 11, 2020 8:20 am Nie wiem czy już to pisałem, ale powtórzę, czy można byłoby dla MEW-01 zrobić jak w licznikach impulsów ustawienie stanu początkowego ogólnego zużycia z licznika energii, od którego MEW-01 zaczął mierzyć, tak aby wskazanie ogólne zużycia energii w MEW-01 było równe wskazaniu licznika energii od dostawcy?
Będzie taka opcja
thn.technik

pzygmunt wrote: Sun Oct 11, 2020 8:17 am To o czym piszesz to taka proteza stosowana w przypadku gdy licznik dostawcy nie potrafi liczyć wektorowo.
Nie, może nie wyraziłem się dostatecznie jasno, chodzi o to że zgodnie z ustawą OZE oddając energie do sieci mogę odebrać tylko jej 80%, dlatego jeśli mógłbym ustawić taki "faktor" to na bieżąco bym widział jaki mam bilans z zakładem energetycznym. Na tą chwilę w liczniku mam bilans 1:1, a bilans 1:0,8 muszę sobie sam policzyć z historii pomiarów...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt

Planujemy wprowadzić coś takiego jak porfel/bank energii. Nazwa jeszcze nieustalona. Tam będzie się to liczyć tj. Ile energii masz do odzyskania w danym miesiącu. Będzie to widać na bierząco. „Portfel” uwzględni to 80%

Return to “ZAMEL MEW-01”