GUI Generic

Espablo

PuteR wrote: Fri Oct 09, 2020 5:38 pm Espablo czy dało by radę dodać możliwość wyboru świecenia diody?? Tak by wskazywała stan przekaźnika.
Nie planuję tego
Soft jest i tak za bardzo przeładowany i brakuje pamięci. Będę musiał zrobić jakieś szablony do własnej kompilacjij
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
srdz

Czy jest opcja, aby ten soft wspierał Si7021 ? :)
Zauważyłem, że w każdym sofcie czujnik ten nie jest wspierany :(
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

srdz wrote: Sat Oct 10, 2020 11:32 am Czy jest opcja, aby ten soft wspierał Si7021 ? :)
Zauważyłem, że w każdym sofcie czujnik ten nie jest wspierany :(
Trzeba by go dodać do biblioteki. Zamówię go sobie i dodam wsparcie, wtedy będzie go można bez problemu używać w aplikacjach
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
shimano73
Been thanked: 1 time

To ja bym jeszcze prosił o sht31D w oparciu o bibliotekę https://github.com/closedcube/ClosedCube_SHT31D_Arduino która chyba jako jedyna wspiera konfiguracje wyjścia ALERT tego czujnika
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

Wezmę udział w Supla Offline Party 2024 :)
PuteR

Spotkałem się dziś z takim problem próbuję wgrać soft na sonoff basic. Czyszczę pamięć blankiem i wgrywam soft z podanymi parametrami. Soft się wgrywa i po odłączeniu i podłączeniu rozgłasza sieć wifi. Problem w tym że nie mogę się z nią połączyć, sprawdzałem na dwóch sonofach i jest to samo.

Dla sprawdzenia spróbowałem wgrać multiboard i wgrał się bez problemu. O co może chodzi??

Edit.
Za którymś razem w końcu udało mi się połączyć, ale po wpisaniu adresu 192.168.4.1 otrzymałem komunikat

Code: Select all

Ta strona nie działa
Serwer 192.168.4.1 nie wysłał żadnych danych.

ERR_EMPTY_RESPONSE
jarsyb

Panowie ma taki problem z komplikacją podpowie ktoś jak to ugryźć? W załączniku .pdf komunikat błędu.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Istnieją 10 rodzaje ludzi - ci którzy rozumieją binarnie i ci którzy nie.
Espablo

pobierz bibliotekę supla stąd https://github.com/klew/arduino
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
jarsyb

Espablo wrote: Sun Oct 11, 2020 9:40 am pobierz bibliotekę supla stąd https://github.com/klew/arduino
Dzięki, ale nic to nie daje. Od @klew właśnie miałem już bibliotekę. Niestety te same błędy :(
Istnieją 10 rodzaje ludzi - ci którzy rozumieją binarnie i ci którzy nie.
shimano73
Been thanked: 1 time

W jakiej wersji masz biblioteki płytek dla esp8266, powinny być 2.7.4 jeśli nie możesz zaktualizować do wyższej to sprawdź
adresy dodatkowych płytek w preferencjach . Miałem podobny problem po zmianie na https://arduino.esp8266.com/stable/pack ... index.json udało się zaktualizować do wyższej wersji
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

Wezmę udział w Supla Offline Party 2024 :)
PuteR

Espablo czy wiesz co może być przyczyną takiego zachowania?? viewtopic.php?p=77307#p77307

Dodam że na Wemosa D1 bez problemu wgrałem i się połączyłem z siecią, a na dwóch sonofach basic nie mogę połączyć się z siecią tylko przy sofcie GUI Generic inne wgrywają i konfigurują się bez problemu :| o co może chodzić??

Return to “GUI Generic”