...musiałem dodać taki duży, tło jest lekkim gradientem
ESP8266 - strona konfiguracji
-
matt3x
Cześć, a raczej dobry wieczór! Co powiecie na mały mix? 1 i 3?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
wojtas567
Ten zielony trochę daje po oczach
reszta jest czytelna i zrozumiała.
Tylko dopisałbym na dole a może na górze do czego to jest chyba, że będzie to na zasadzie przekierowania po kliknięciu na głównej stronie w: "dane do zalogowania modułu ESP" lub coś w tym kierunku
reszta jest czytelna i zrozumiała.
Tylko dopisałbym na dole a może na górze do czego to jest chyba, że będzie to na zasadzie przekierowania po kliknięciu na głównej stronie w: "dane do zalogowania modułu ESP" lub coś w tym kierunku
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
matt3x
słuszna uwaga, może jakiś komentarz skąd wziąć potrzebne dane?
-
matt3x
zrobiłem jeszcze wersję żółtą, nie wiem jak Wam, ale dla mnie to jakoś nie to... to nie supla. Na samym poczatku ustaliliśmy z Przemysławem systematykę m.in. żółty to supla dev - rozwiązania dla developerów, ale czy żeby dodać urządzenie trzeba mieć jakieś zacięcie developerskie? Jak uważacie? Żółty pchałbym w instrukcje np restapi, schematy, jak myślicie? 
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
matt3x
a co do zielonego... heh... w tamtych nie bije bo screen jest zrobiony w ten sposób, zapewniam, ze ten jest odrobinę bardziej stonowany od poprzednich, ale to przecież kosmetyka 
-
wojtas567
Zielony musi zostać to się zgadza, a tak jak mówisz inaczej to wygląda jak jest cały monitor w tym kolorze a inaczej na forum przy niebieskich wstawkach.
Ten daszek możesz dodać do zielonej wersji
A może supla seting dałoby radę zrobić rozwijany i wtedy wybór lokalizacji z gotowymi danymi?
Ten daszek możesz dodać do zielonej wersji
A może supla seting dałoby radę zrobić rozwijany i wtedy wybór lokalizacji z gotowymi danymi?
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
Espablo
Przydałoby się jeszcze wyraźne odzienie wifi settings od supla settings. Tak jak to jest w wersji 2, 3 i 4. Jest to zaznaczone ciemniejszym tłem.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
matt3x
z jednej strony wolałbym uniknąć robienia "box in box", dlatego nie jest to innym kolorem, choć może warto to wyraźniej oddzielić, myślę jeszcze o ostatniej koncepcji:
ciekawi mnie jedno - ilu z Was logowało się do esp za pomocą telefonu? Myślę o koncepcji o wiele bardziej minimalistycznej, dlatego widząc Wasz gust - raczej będzie ciężko, ale próbujemy
W każdym razie ta wersja będzie... MOBILNA! 
ciekawi mnie jedno - ilu z Was logowało się do esp za pomocą telefonu? Myślę o koncepcji o wiele bardziej minimalistycznej, dlatego widząc Wasz gust - raczej będzie ciężko, ale próbujemy
-
michael
No i dobrze, że mobilna. Wszystkie swoje moduły konfigurowałem z telefonu bo było to najwygodniejsze niż latanie po domu z laptopem 
-
wojtas567
Ja też z telefonu wszystko konfiguruję bo jest pod ręką.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek