GUI Generic

jarsyb
Posty: 45
Rejestracja: ndz maja 31, 2020 4:03 pm

sob paź 17, 2020 11:19 am

krycha88 pisze:
sob paź 17, 2020 10:24 am

Dzisiaj to sprawdziłem na branchu devloop i u mnie działa :) Czy po zmianie ustawień robisz restart urządzenia?
Robię restart :) Panie czego ja tu nie robiłem :D Problem w tym ze to ustawienie nie daje sie u mnie zmienić, wybieram odwrócone, klikam zapis i wraca normalne w rubryce sterowanie stanem.
Istnieją 10 rodzaje ludzi - ci którzy rozumieją binarnie i ci którzy nie.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1726
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

sob paź 17, 2020 11:34 am

Zrób erase flash potem wgraj na nowo.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
jarsyb
Posty: 45
Rejestracja: ndz maja 31, 2020 4:03 pm

sob paź 17, 2020 11:50 am

Espablo pisze:
sob paź 17, 2020 11:34 am
Zrób erase flash potem wgraj na nowo.
Za każdym razem czyszczę flash. Nie wiem co może być przyczyną... ustawienia płytki w arduino?
Istnieją 10 rodzaje ludzi - ci którzy rozumieją binarnie i ci którzy nie.
krycha88
Posty: 896
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

sob paź 17, 2020 11:52 am

jarsyb pisze:
sob paź 17, 2020 11:50 am
Espablo pisze:
sob paź 17, 2020 11:34 am
Zrób erase flash potem wgraj na nowo.
Za każdym razem czyszczę flash. Nie wiem co może być przyczyną... ustawienia płytki w arduino?
Jeżeli masz Arduino IDE lub putty to pokaż co się wyświetla na serial monitorze ustaw tylko prędkość 74880.
jarsyb
Posty: 45
Rejestracja: ndz maja 31, 2020 4:03 pm

sob paź 17, 2020 12:23 pm

krycha88 pisze:
sob paź 17, 2020 11:52 am
jarsyb pisze:
sob paź 17, 2020 11:50 am
Espablo pisze:
sob paź 17, 2020 11:34 am
Zrób erase flash potem wgraj na nowo.
Za każdym razem czyszczę flash. Nie wiem co może być przyczyną... ustawienia płytki w arduino?
Jeżeli masz Arduino IDE lub putty to pokaż co się wyświetla na serial monitorze ustaw tylko prędkość 74880.
Takie coś mam w putty w monecie zamiany tego ustawienia. log w pdf
Załączniki
log.pdf
(62.91 KiB) Pobrany 14 razy
Istnieją 10 rodzaje ludzi - ci którzy rozumieją binarnie i ci którzy nie.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1726
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

sob paź 17, 2020 12:39 pm

Widać, że nie zmienia ustawien Led cfg na gpio16. Sprawdzę to w poniedziałek bo teraz jestem poza domem.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1726
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

sob paź 17, 2020 2:20 pm

uchnast.michal pisze:
sob paź 17, 2020 6:35 am
A moze dorzucić do css jeszcze styl dla linków, by nie bylo domyślnych kolorów, ten fiolet...:/
Nie jestem mocny w css. Daj jakieś propozycje co i jak zmienić.
dzikusk pisze:
sob paź 17, 2020 5:43 am
Panowie a czy daloby się usunąć jedna kreskę w ekranie termometrów pomiędzy nazwą a temperaturą? Mając ich więcej nie do końca wiadomo który jest do czego i jakoś mało przejrzyste się to robi na pierwszy rzut oka. Ja zawsze wtedy liczę od góry wszystkie.
Nie wiem o co chodzi
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
dzikusk
Posty: 133
Rejestracja: wt maja 01, 2018 7:24 pm
Lokalizacja: Bolesławiec

sob paź 17, 2020 2:26 pm

dzikusk pisze:
sob paź 17, 2020 5:43 am
Panowie a czy daloby się usunąć jedna kreskę w ekranie termometrów pomiędzy nazwą a temperaturą? Mając ich więcej nie do końca wiadomo który jest do czego i jakoś mało przejrzyste się to robi na pierwszy rzut oka. Ja zawsze wtedy liczę od góry wszystkie.
Chodzi o usunięcie co drugiej lini.
Załączniki
2020-10-17 16_23_24-192.168.88.17.jpg
2020-10-17 16_23_24-192.168.88.17.jpg (198.74 KiB) Przejrzano 312 razy
krycha88
Posty: 896
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

sob paź 17, 2020 2:36 pm

dzikusk pisze:
sob paź 17, 2020 2:26 pm
dzikusk pisze:
sob paź 17, 2020 5:43 am
Panowie a czy daloby się usunąć jedna kreskę w ekranie termometrów pomiędzy nazwą a temperaturą? Mając ich więcej nie do końca wiadomo który jest do czego i jakoś mało przejrzyste się to robi na pierwszy rzut oka. Ja zawsze wtedy liczę od góry wszystkie.
Chodzi o usunięcie co drugiej lini.
Poprawione:) już jest to na githubie @Espablo
Awatar użytkownika
dzikusk
Posty: 133
Rejestracja: wt maja 01, 2018 7:24 pm
Lokalizacja: Bolesławiec

sob paź 17, 2020 2:48 pm

Ups. Chyba mi chodziło o linie 1,3,5,7 itd. Co druga jest ok
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”