Termostat TH16
-
Gawelek19805817979
Witam Mam pytanie.Chce uzyskac cos takiego a mianowicie. Do rury pieca centralnego ogrzewania chce zamocowac czujnik temperatury ktory bedzie zbieral informacjie o temperaturze pieca i wyswietlal aktualna temerature na Telefonie z Androidem z dowolnego miejsca na ziemi. Dodatkowo ma dzialac jak termostat tz. Gdy temperatura pieca przekroczy np. 90 stopni zalaczy sie przekaznik w sonoffie a gdy spadnie rozloczy sie. Czy jest to mozlie z Sonoffem i Supla?
-
@Artur
Nie jestem biegły w tych sprawach, ale myślę, że jest to do zrobienia.
Niech się wypowiedzą mądrzejsze głowy.
A, że tak spytam. Co podłączysz pod ten przekaźnik ? aby spadła temperatura na piecu ?
Niech się wypowiedzą mądrzejsze głowy.
A, że tak spytam. Co podłączysz pod ten przekaźnik ? aby spadła temperatura na piecu ?
-
grzegorzmcewp
Pewnie pompe i można to zrobić poprzez skrypty kolegi fracz tylko trzeba mieć to na uwadze że jak nie będzie internetu to nic ci się nie zalaczy a piec będzie grzał dalej
-
Duch__
- Been thanked: 6 times
Soft musi działać autonomicznie! Pomyślcie ile zależy od tego by jeden Sonoff miał dostęp do neta. Dostawca internetu i jego infrastruktura sieciowa, okablowanie, routery i switche w domach... jedna rzecz nawali i strach myslec co by było.
-
grzegorzmcewp
Ja mam w domu termostat elektroniczny z wyświetlaczem i miałem to tak rozwiązane że normalnie do zadanej temperatury działał sonoff a jeżeli by była jakaś awaria internetu lub sonoffa, zadziałał ten termostat który miał ustawione 85 C. Ponadto piec był z podajnikiem i miał sterownik tech który się raz zawiesił i mi wodę zagotowal a niby ma zabezpieczenia wbudowane to dołożyłem swoje żeby temu zapobiec. Na dodatek ten termostat wyłączał sterowanie pieca i pompę załączał.
-
Gawelek19805817979
jak jest zakres temperatury sonofa th 16 Z czujniem heretycznym? w supli osiaga tylko +65 stopni potem wyskakuje -4
-
Gawelek19805817979
Witam posiadam sonofa TH 16 z softem SUPLA jak to zrobic zeby cos takiego dzialalo na mojm sonofie. Pozdrawiam
-
MarioDeCampes
Kolego widziałeś kiedyś kocioł co w salonie ? Tak się dzieje, kiedy woda w nim się zagotuje, jakieś chińskie gówienka nie zadziałają, a ona sam w wyniku eksplozji przelatuje przez ścianę do drugiego pomieszczenia. Nie cuduj.Gawelek19805817979 wrote: Wed Oct 21, 2020 3:44 pm Witam Mam pytanie.Chce uzyskac cos takiego a mianowicie. Do rury pieca centralnego ogrzewania chce zamocowac czujnik temperatury ktory bedzie zbieral informacjie o temperaturze pieca i wyswietlal aktualna temerature na Telefonie z Androidem z dowolnego miejsca na ziemi. Dodatkowo ma dzialac jak termostat tz. Gdy temperatura pieca przekroczy np. 90 stopni zalaczy sie przekaznik w sonoffie a gdy spadnie rozloczy sie. Czy jest to mozlie z Sonoffem i Supla?
https://afriso.pl/katalog-online/afriso ... kt/4241500