Dzień Dobry
Podłączyłam SBW 02 do bramy wjazdowej w konfiguracji
A2 do -
A1 do +
14 do OPA
11 do stop
wszystko działa ok, niestety nie wiem jak podłączyć krańcówki? Zdjęcie w załączniku, bez tego nie widzę czy brama jest otwarta czy zamknięta.
Do JP2 jest podłączony wyłącznik krańcowy. Będę wdzięczna za wsparcie w temacie.
SBW 02 do faac genius milord
-
barbara
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
barbara
Bardzo proszę
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Centrala najbardziej wygląda mi na Sprint-a.
Sterowanie i zasilanie jak na poniższym schemacie.
Osobny kontaktron jako czujnik otwarcia do A1 i IN1
Sterowanie i zasilanie jak na poniższym schemacie.
Osobny kontaktron jako czujnik otwarcia do A1 i IN1
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
barbara
Czy dobrze rozumiem, że mam zmienić podłączenie? Przepiąć 11 ze stopu na OPA, 14 z OPA na - ? To rozumiem
ale nie kumam kompletnie tego ( Osobny kontaktron jako czujnik otwarcia do A1 i IN1? ). Czy to oznacza że muszę kupić drugi taki sam czujnik zamontować koło tego co już jest i wpiąć go do A1 i IN1? Nawet jeśli tak jest to on ma 3 przewody brązowy,niebieski i czarny? Przepraszam może to banalne pytanie ale dopiero zapoznaje się z elektroniką i elektryką
.
-
barbara
Pod JP2 czarny, brązowy, niebieski kabel to jest od czujnika.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Jeżeli jest tam detekcja 24V lub GND to bardzo możliwe, że możesz jedną z krańcówek wykorzystać i się pod nią podłączyć. Wtedy podłączasz IN1 pod jeden z tych trzech przewodów. Nie wiem tylko który.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
barbara
wpinam po kolei do każdego z nich, nadal nie widzę czy brama jest otwarta czy zamknięta
jakieś pomysły? Zmienia się tylko wyglą ikony w tel gdy wpinam kabel, przybywa szczebelek, czyli widzi że coś wpinam