Jeszcze dopytam. Jak juz będę grzebał przy bramie dokładając kontaktron, to może rozszerzyłbym monitoring poprzez dodanie dwóch czujników ?
Jeden czujnik będzie pokazywał, że brama jest otwarta. Ale nie wiadomo czy otwarta całkowicie czy uchylona.
Zastosowanie drugiego czujnika informowałoby, że brama otworzyła się całkowicie.
Jako drugi czujnik też może być kontaktron ? wówczas podłączenie pod drugi zacisk IN ?
Proszę o linka, gdzie podobna sytuacja była opisywana.
Gdzieś wcześniej o tym czytałem, ale nie mogę znaleźć.
Pomoc w podłączeniu do bramy wjazdowej Nice Mhousekit WG2S z centralką CL2S
-
@Artur
dzięki !
Chciałem jednocześnie zauważyć, że jeszcze nie spotkałem się z forum, na którym udzielane były tak szybko i kompetentnie informacje. Bez jakiegokolwiek hejtu, zbędnych komentarzy typu poszukaj, poczytaj, znajdź sobie itp.
Nie słodzę
takie mam odczucia.
Chciałem jednocześnie zauważyć, że jeszcze nie spotkałem się z forum, na którym udzielane były tak szybko i kompetentnie informacje. Bez jakiegokolwiek hejtu, zbędnych komentarzy typu poszukaj, poczytaj, znajdź sobie itp.
Nie słodzę
-
@Artur
Panowie !
Jest szansa aby do tej centralki podłączyć przewody z zacisków 21/24 (OUT2) i uzyskać funkcję "furtki" tzn. częściowego otworzenia skrzydła bramy ?
Jest szansa aby do tej centralki podłączyć przewody z zacisków 21/24 (OUT2) i uzyskać funkcję "furtki" tzn. częściowego otworzenia skrzydła bramy ?
-
@Artur
Ok.
Sprzętowo nie ma. Ale programowo jest, bo na jednym z przycisków pilota tak działa...
Sprzętowo nie ma. Ale programowo jest, bo na jednym z przycisków pilota tak działa...
-
@Artur
Oba kontaktrony podłączone do SBW. W aplikacji pokazuje trzy stany: otwarte-zamknięte-pośredni.
Jednak nie mogę sobie poradzić z ustawieniami na supla.org, gdyż ikony w aplikacji nie infomują zgodnie ze stane faktycznym.
Np. Gdy brama jest otwarta pokazuje, że zamknięta. Gdy zamknięta pokazuje, że uchylona.
Pojawiła wie także dodatkowa ikona w aplikacji " czujnik otwarcia bramy"
Proszę o wskazówki, gdzie co przestawić..
Jednak nie mogę sobie poradzić z ustawieniami na supla.org, gdyż ikony w aplikacji nie infomują zgodnie ze stane faktycznym.
Np. Gdy brama jest otwarta pokazuje, że zamknięta. Gdy zamknięta pokazuje, że uchylona.
Pojawiła wie także dodatkowa ikona w aplikacji " czujnik otwarcia bramy"
Proszę o wskazówki, gdzie co przestawić..