Sonoff SV brama wjazdowa i dwa kontraktony
-
dydyrydy
Witam. Chcę dodać drugi kontrakton żeby pokazywało otwarta/zamknieta/częśxiowo otwarta. Jak dołożyłem drugi kontrakton to w Cloudzie jak wybieram kanał czujnika pośredniego otwarcia to mam tylko ten jeden co miałem dotychczas. Soft to Sonoff gate p5 coś takiego. Prośba o podpowiedź
-
Espablo
Jeśli firmware tego sonoffa obsługuje 2 kontaktrony to usuń ten moduł z cloud i pozwól mi się jeszcze raz zarejestrowac
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
dydyrydy
No nie wiem czy obsługuje, ale testowałem na dwóch SV i w żadnym przypadku nie wyjrywał mi drugiego kontraktonu niestety.
-
Espablo
No niestety to tak nie działa, że Ty sobie coś dodasz i to będzie działać tak jak chcesz. Ja specjalnie pytałem czy firmware to obsługuje bo jeśli nie, to nie będzie to działało. To tak jak byś dołożył do niego teraz czujnik np BME280 i pytasz czemu nie pokazuje temperatury. Jaki tam jest firmware?dydyrydy wrote: Wed Oct 28, 2020 9:05 am No nie wiem czy obsługuje, ale testowałem na dwóch SV i w żadnym przypadku nie wyjrywał mi drugiego kontraktonu niestety.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
dydyrydy
Soft jest oznaczony tak: Sonoff gate p5 ds18b20 by Zybi
-
Espablo
Masz napisane "by Zybi" więc tu masz autora tego firmware. Pytaj autora

-
dydyrydy
Dzięki, zapytanie do autora wysłane. A może znasz i polecisz jakiś soft do SV, który obsłuży 2 kontraktony?
-
Espablo
InCan-Easy lub GUI-Genericdydyrydy wrote: Wed Oct 28, 2020 11:55 am Dzięki, zapytanie do autora wysłane. A może znasz i polecisz jakiś soft do SV, który obsłuży 2 kontraktony?