SUPLA Scripts
-
fracz
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
Nie rozumiem Twojego opisu. Wyzwolenie sceny może następować gdy kanał zmieni stan lub gdy używany w wyzwalaczu kanał będzie połączony/odłączony od sieci (nawet na moment). Nie rozumiem również gdzie występuje to opóźnienie.Ara2 wrote: Thu Oct 29, 2020 5:35 pm Od jakiegoś czasu próbuję wykorzystać funkcjonalność "Wyzwalacz sceny w oparciu o stan kanałów" ale niestety to nie działa poprawnie. Z niewiadomego powodu następuje wyzwolenie sceny mimo że kanał nie zmienił stanu. W moim przypadku zostają wyłączone światła które zależą od tego kanału a światło na kanale świeci dalej. Nie dzieje się to zawsze ale często. Szczególnie pierwsze załączenia trwaj ok 2-3 min.
-
fracz
Aktualnie porzuciłem rozwój scen w skryptach ze względu na rozwój scen w CloudzieYoMan wrote: Thu Oct 29, 2020 11:11 am Witam,
trzy pytania jako laika.
1. Czy dobrze rozumiem, że w pewnym zakresie Sceny i Scripts to to samo tylko, że skrypty są do zainstalowania na własnym lokalnym "Serwerze" supli a sceny działają w chmurze?
2. Rok temu w listopadzie .... "Kiedyś suwaczki będą w scenach też" .... czy kolega fracz pracuje nad tym czy zostało to porzucone?
3. Jeżeli porzucone to jak najprościej skonfigurować "zestaw ustawień" do automatycznego wywołania i/lub jednym klikiem? (np. światło 1 - 100%, światło 2 - 50%, roleta w dół - 50%, etc.)?
Pozdrawiam
-
PuteR
Mam włąsną instancję zarówno cloud jak i supla scripts. Co może być powodem tego że w supla scripts nie widzę historii kanałów??
-
fracz
Czy jak zrobisz identyczną scenę tylko bez opóźnienia to wykonuje się poprawnie?Gucio2607. wrote: Fri Oct 30, 2020 7:20 am Też mam problem ze sceną ale tylko w przypadku gdy scena ma się wykonać z opóźnieniem. Mam zrobiona automatyzację gdy opuszczam dom to ma zamknąć bramę i to działa z warunkiem na podstawie kontaktronu bramy tj. zamknij jeśli otwarta ale gdy wracam do domu to ma otworzyć bramę i to również działa i po 5 minutach ma ja zamknąć i tu już nie działa pomimo że warunek jest spełniony ale w logach widzę ze scena się nie wykonuję bo warunek nie jest spełniony.![]()
-
fracz
Nie logujesz się przez OAuth? https://github.com/fracz/supla-scripts/ ... d-instancePuteR wrote: Fri Oct 30, 2020 7:25 pm Mam włąsną instancję zarówno cloud jak i supla scripts. Co może być powodem tego że w supla scripts nie widzę historii kanałów??
-
PuteR
no właśnie w tym rzecz że loguję się przez OAuthfracz wrote: Fri Oct 30, 2020 7:29 pmNie logujesz się przez OAuth? https://github.com/fracz/supla-scripts/ ... d-instancePuteR wrote: Fri Oct 30, 2020 7:25 pm Mam włąsną instancję zarówno cloud jak i supla scripts. Co może być powodem tego że w supla scripts nie widzę historii kanałów??