No to trochę pogrzebałem i...
Wyczyściłem cały FLASH w module.
Przy wgraniu binarki do modułu nic się nie świeci, choć moduł działa i powinien dać jakieś znaki życia. Skoro nie jest skonfigurowany moim zdaniem powinien się zachować jak rasowiec i skoro ma uruchomiony tryb AP, to powinien mrugać jak w trybie CONFIG.
Pierwsze zgodnie z zaleceniami ustawiłem LED i BUTTON włączający CONFIG. W tym momencie moim zdaniem już na 100% powinna zacząć migać ustawiona właśnie dioda sygnalizując tryb CONFIG. Póki co moduł ciemny.
Przy okazji nie wiem co oznacza ustawienie Sterowanie stanem: NORMALNE|ODWRÓCONE
Ustawiłem 1 Przekaźnik i 1 przycisk do niego.
Zapisałem. Strona z Sensorami otworzyła się cała

Zrestartowałem.
Dioda zadziałała prawidłowo. Po połączeniu się modułu z siecią i serwerem świeci stabilnie. Tryb AP nieaktywny. Trzykrotnie przyciśnięcie przycisku CONFIG faktycznie wprowadza moduł w tryb CONFIG o czym informuje mrugająca dioda.
No i tu niespodzianka, nie połączyłem się z siecią modułu i nie wszedłem na stronę 192.168.4.1 i po jakimś niedługim czasie uruchomił się dodatkowo tryb STA i mam teraz mrugającą diodę, tryb AP, stronę 192.168.4.1 oraz tryb STA i stronę w mojej sieci WiFi z konfiguracją modułu.
Po resecie moduł włącza się w tryb STA z formatkami z niebieskim tłem oraz połączeniem z Suplą... Okazuje się, że jest dalej aktywny tryb AP i pod adresem 192.168.4.1 też jest formatka, która woła o logowanie i ma niebieskie tło. A dioda tym razem świeci stale.
Kolejne przełączenie w tryb CONFIG. Dioda zaczyna migać. tryb STA niedostępny, pod 192.168.4.1 czeka już normalna zielona stronka. Teraz Restart i moduł startuje w trybie STA z niebieskimi formatkami a tryb AP jest niedostępny.
Jeszcze raz włączenie trybu CONFIG i czekamy. Po minucie log pokazuje:
Code: Select all
Connection fail counter overflow. Trying to setup network interface again
WiFi: establishing connection with SSID: "xxxxx"
local IP: 172.16.144.180
subnetMask: 255.255.255.0
gatewayIP: 172.16.144.1
Signal strength (RSSI): -74 dBm
Establishing with: supla.xxx.xxx (port: 2015)
Connected to Supla Server
i znów mamy oba tryby z mrugającą diodą.
Cokolwiek by nie zrobić, po 60 sekundach od przełączenia modułu w tryb konfiguracji w module uruchamia się tryb STA (z zieloną formatką, która nie wymaga hasła, jak w trybie AP).