to widzę, że nie jestem na bieżąco w sonoffie
Dzięki za szybkie sprostowanie.
Soft przetestowałem, ze "zwykłym" Sonoff-em działa bezproblemowo.siba wrote: Tue Feb 07, 2017 9:07 am Użyłem plików z paczki o nazwie: sonoff_switch_mode_DHT22_v1.8.2_restore_p4.rar
Źle się wyraziłem, chodziło mi o tryb wgrywania nowego softu przy użyciu konwertera rs-->usb.
Soft gotowy, szczegóły w pliku readme.txt w paczce *.rarsiba wrote: Thu Feb 09, 2017 6:16 pm Świetnie, że jest jakaś nadzieja na poprawę sytuacji, bo już zaczynałem kombinować że te moje sonoffy to jakieś lewe są albo ja im jakąś krzywdę robię i nie chcą współpracować![]()
Mistrzu. Działa świetnie. Trochę zajęło mi wprowadzenie modyfikacji w moim sonofiie zwłaszcza że jak to zwykle bywa nie miałem na stanie ani jednego rezystora 4,7k ani 10k (nie wiedziałem jakiego użyć bo w pliku tekstowym readme jest 4,7 a na załączonym schemacie 10k). Nie ma to jednak większego znaczenia bo układ działa dobrze i stabilnie z 10k i 4,7k a dla zmniejszenia przepływu prądu lepiej chyba użyć większej wartości. Przetestowałem wszystkie możliwe warianty jakie tylko przyszły mi do głowy. Jeszcze tylko mi zostało zamontowanie wszystkiego w suficie (na szczęście mam podwieszany bo do puszki to nie wejdzie) i przetestowanie w warunkach codziennej rutynowej eksploatacji. Myślę że jutro to zrobię a za kilka dni dam znać czy nadal działa i jak się zachowuje.Zybi wrote: Thu Feb 09, 2017 7:17 pm Soft gotowy, szczegóły w pliku readme.txt w paczce *.rar
i Pull-up